Aktywne Wpisy

maciek92ns +98
Nikt mi nie pogratuluje kolekcji, bo jestem ze wsi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Zapraszam do chwalenia się swoimi (ʘ‿ʘ)
#perfumy
Zapraszam do chwalenia się swoimi (ʘ‿ʘ)
#perfumy
źródło: 1000002597
Pobierz
walokid +4
Robiłem koledze #elektryka w domu, a nie jestem elektrykiem. Łączyłem kable na kostki wago bo najłatwiej się spina i rozpina, ale kiedyś mi jeden spec mówił że to fuszerka jest i lepiej zaciskać przewody albo łączyć na kostki skręcane. Jakie macie zdanie na ten temat?
#majsterkowanie #walokidmajstruje
#majsterkowanie #walokidmajstruje
źródło: wago
Pobierz

Te wszystkie prestiżowe prace są g---o warte. Jakbym miał do wyboru własne mieszkanie i lekką pracę na ochronie lub kredyt i prestiżowe korpo to pierwsza opcja jest jedyną słuszną. Kapitał to podstawa jak to mawia @Van-der-Ledre
Cofasz się w czasie. Jesteś jeszcze młody, dostałes mieszkanie na własność od rodziny. Czynsz jest niewysoki, a może jeszcze masz jakąś rentkę. Idziesz do lekkiej roboty na ochronie, czy innej luźnej pracy. Nie przemęczasz się, nie stresujesz. Powiedzmy idziesz na te 24h na obiekt, w ciągu dnia coś poczytasz, pooglądasz, może pograsz, a noc możesz przespać. Potem wypoczęty masz dwa dni wolne, czyli weekend co 24h. Jak masz mniejsze wymagania finansowe to możesz i na pół etatu pójść, żeby się nie przemęczać i mieć więcej czasu wolnego. Co najlepsze miesięcznie jesteś w stanie oszczędzić więcej od kredyciarza korposzczura na średnim szczeblu w tzw. prestiżowej korporacji. Po latach cieszysz się zdrowiem, masz oszczędności. A taki korpoludek ciągle nóż na gardle bo kredyt, życie od wypłaty do wypłaty, nerwica, a na koniec spłacone mieszkanie i g------a emerytura
źródło: image
Pobierz