Wpis z mikrobloga

Po 28 miesiącach dość intensywnego użytkowania przyszedł czas na wymianę baterii w moim iPhone 14 Pro. Stara bateria miała 82% i prawie 900 cykli ładowania.... było już czuć wyraźny spadek czasu działania. Wybór padł na autoryzowany salon iSpot, serwis trwał ok 2 godzinki, cena 349 zł. Po wymianie baterii aplikacje coconutBattery podaje zdrowie baterii na poziomie 104%. Mam zamiar trzymać tą14-stke co najmniej do premiery 18-stki Pro... ( ͡° ͜ʖ ͡°) #iphone #apple #telefony #ios #gownowpis #baterie
The-Hawk - Po 28 miesiącach dość intensywnego użytkowania przyszedł czas na wymianę b...

źródło: Zrzut ekranu 2025-01-21 o 18.00.04

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Screen był robiony jak telefon był podłączony do Mac Mini M2 Pro kablem lightning usb-c... chyba Mac Mini przez swoje usb-c podaje taki słaby prąd.
  • Odpowiedz
7W? to ile ona się ładuje od 0 do 100?

@Elberus:
Ładowanie z portu USB, ładowarką od 0 do 100 jakieś 2 godziny, przy czym na oko 60% ma po 30 minutach a ostatnie 20% ładuje się wolno.
  • Odpowiedz
  • 0
@Viperer: Jasność ekranu na maks (pewnie to mocno drenowało), Wi-Fi i Bluetooth zawsze włączone w tle, lokalizacja wyłączona. Najwięcej zużywały aplikacje społecznościowe TikTok, Instagram, Facebook, Messenger...
  • Odpowiedz
Na starej baterii trochę powyżej 2 godzin, maks 2.5 godziny SOT przy 5G, jak będzie na nowej dowiem się jutro.

@The-Hawk:
Tragedia Panie, coś musi drenować ponad miarę. U mnie regularnie 10h (tyle, ze na Pro Maxie) przy 87% max pojemności. Na początku ładowałem w nocy co trzeci dzień, teraz co drugi bo trzeciego już brakowało popołudniu. W zasadzie to gorsze osiągi mam wyłącznie jak moja mama dzwoni przez FaceTime
  • Odpowiedz
@Viperer:
Użycie mieszane, do tego trochę bezprzewodowego CarPlay, który nie zalicza się do SOT ale dalej jednak wybudza telefon. Ogólnie to odczuwam już wyraźnie spadek żywotności o kilkanaście pkt. procentowych w niemal dwa lata (a i zapewne aktualizacje iOS po prostu nieco podniosły zużycie) ale nigdy nie zdarzyło mi się, żeby bateria padała mi szybciej niż pod koniec drugiego dnia - i to tylko wtedy, kiedy telefon wisiał godzinami na
  • Odpowiedz
@smk666: Pytam z ciekawości bo myślę o Maxie. Aktualnie mam 15 pro od premiery, prawie 400 cykli i na LTE mam SOT około 6,5-7,5h, a na WiFi 8,5-9,5h. A w sumie nowy (i kazdy mój wcześniejszy iPhone - 11 pro i 14 pro) przy podobnym użytkowaniu na WiFi robił po 11h+
  • Odpowiedz
@Viperer:
Myślę, że poza samą różnicą 5G <-> WiFi spore znaczenie ma też siła sygnału 5G. Mieliśmy kiedyś z żoną 13 mini w tym samym "wieku", ja służbówkę a ona swój własny i długo nie mogłem wyłapać dlaczego ma taki tragiczny czas pracy na baterii, że pod koniec dnia jej pada, pomimo ze ona telefonu używa naprawdę mało - zero apek poza tymi zainstalowanymi, żadnych sociali, scrollowania szajsu a głównie
  • Odpowiedz