Wpis z mikrobloga

Cześć, w tym roku czekają mnie dłuższe wakacje – około tydzień. Do tej pory jakoś nie miałem okazji latać samolotem. Chciałbym was zapytać o walizki – te do 10 kg – loty Ryanair.

Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Jakieś konkretne firmy polecacie/odradzacie? Każda uwaga na wagę złota :)

#ryanair #wakacje #podroze #latanie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@n_n_m_e: Kup cokolwiek plastikowego w markecie. One są jakoś chyba specjalnie robione.
Kupiłem taką niewielką w auchan, marki "airport travel design" i kurna to ile lotów już przeszła zapakowana pod korek, to bym się po niej nie spodziewał.
Kółka w całości, rączka się wysuwa, suwak się nie pruje, nic nie popękało.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@tellet właśnie już słyszałem taką opinię, że jedna osoba kupiła firmy żadnej i lata, jeździ z nią wszędzie i się skubana zepsuć nie chce 😅
  • Odpowiedz
@n_n_m_e: Bo o ile to nie jakiś LV, że ręcznie robione czy tam z jakąś gwarancją albo certyfikatem, to jedyne czym się różni taka z marketu od jakiejś "ę ą" marki, to marża na tym, bo wyjeżdża z tej samej żółtej fabryki, albo z fabryki po drugiej stronie ulicy.
  • Odpowiedz
@n_n_m_e skoro piszesz o takiej do 10 kg, czyli jako bagaż w kabinie - a to znaczy że będziesz miał cały czas nad nią kontrolę i nikt nie będzie nią rzucał. Wybierz taką jaką ci się podoba i żeby wymiary się zgadzały. Ja kupowałem kilka razy w tkmaxx bo mają duży wybór, poszedłem z miarką, pomierzyłem i kupiłem.
  • Odpowiedz
Jak zamierzasz więcej latać to Samsonite. Niezniszczalne, lekkie, w różnych rozmiarach i mają świetny serwis plus gwarancję chyba z 10 lat.
  • Odpowiedz
Walizka, swoje mierzy i waży ( limit 10 kg z walizką). Wg mnie lepsza jest torba/ plecak.
Jeśli nie ma stałych elementów (lub nie składanych) mogą być nawet wymiary większe. Nie trzeba pakować pod korek. Na miejscu taki zapas miejsca w bagażu się przyda. Wymiary i waga jest sprawdzana w momencie odlotu. W samolocie po przylocie nikt tego nie sprawdza. Więc na czas wejścia na pokład można mieć cześć rzeczy np na
  • Odpowiedz