Aktywne Wpisy

SzubiDubiDu +106
Ja mam jedno pytanie: CO SIĘ STAŁO Z DEMOGRAFIĄ WŁAŚCICIELI BMW?????
Dawniej typowo spotykanym kierowcą BMW to był sebix czy inny dresiarz łysa pała.
Aktualnie najczęściej za kierownicą bmw widzę jakieś Grażynki lat 40 lub alternatywki.
#motoryzacja
Dawniej typowo spotykanym kierowcą BMW to był sebix czy inny dresiarz łysa pała.
Aktualnie najczęściej za kierownicą bmw widzę jakieś Grażynki lat 40 lub alternatywki.
#motoryzacja
źródło: beemiarze
Pobierz
Pijcie ze mną kompot Miraski. Wczoraj spełniłam małe entomologiczne marzenie i weszłam w posiadanie pędraka Rohatyńca herkulesa (Dynastes hercules). Parę dni temu dotarły również kompostowe pędraczki od Mirabelki @Limonene z tego wpisu. (。◕‿‿◕。)
W gratisie do zakupu herkulesa trafiła do mnie larwa kruszczycy Dicronorrhina. Nie byłam na nią gotowa, nie miałam pod ręką wolnych faunboxów, więc naiwnie zostawiłam ją w nocy
W gratisie do zakupu herkulesa trafiła do mnie larwa kruszczycy Dicronorrhina. Nie byłam na nią gotowa, nie miałam pod ręką wolnych faunboxów, więc naiwnie zostawiłam ją w nocy
źródło: hmm
Pobierz

Proszę o radę. Na koniec lutego mam wyznaczony termin na septokonchoplastykę na nfz.
Od ponad pół roku zmagam się z problemem na przemian zatykającego się nosa, ogromnego kataru oraz wydzieliny tylnej ścianie gardła wywołującej kaszel.
Początkowo został u mnie zdiagnozowany przerost migdała gardłowego, dopiero w szpitalu godzinę przed operacją chirurg, który miał mnie operować stwierdził, że problemu z migdałem nie mam tylko moje problemy to kwestia krzywej przegrody z lewej strony oraz przerośniętych małżowin obustronnie. Zadecydował o pobraniu biopsji z tego migdała, wysłał do alergologa i dał skierowanie na zabieg na luty. Z wypisem dostałem również emanerę do brania. Tak szczerze efektu większego działania nie zauważyłem. Po pewnym czasie udałem się do laryngologa prywatnie, po badaniu endoskopem i po tomografii zatok uznał, że moja przegroda jest tylko lekko skrzywiona, głównym problemem są te małżowiny, zaś wydzielina to kwestia refluksu. Polecił zmniejszenie małżowin metodą fal radiowych (RAVOR) którą by miał zrobioną 6 lutego albo i wcześniej. Osobiście nie mam za bardzo ochoty kłaść się znów do szpitala, tym bardziej że ten zabieg nie wymaga cięcia i tamponady.
Tylko boję się trochę o ten mój termin na septokonchoplastykę, w zasadzie został tylko miesiąc i bym miał ten zabieg zrobiony, kiedy jeszcze jest chłodno i łatwiej się goi. Miał ktoś z was ten zabieg falami radiowymi, jak oceniacie efekty?
Co wybrać
Po mniej więcej półtora miesiąca
Ciągle zatkany nos i osłabiony mocno węch. Przegroda lekko skrzywiona, ale ponoć jeszcze nie do operacji.
Co z refluksem, leczysz? Bo też mam podejrzenie, biorę IPP od prawie 2 miesięcy.