Wpis z mikrobloga

Tych jednorazówek powinni zakazać w p---u albo wprowadzić kaucję w wysokości 25zł. Jak z butelkami, przyniesiesz jednorazówkę byle jaką na wymianę? Kupujesz w normalnej cenie, bez tego płacisz +25zł. Skończyłoby się wywalanie tego elektro śmiecia gdzie popadnie. Przy pomostach i na kąpieliskach leży tego pełno na dnie.

Alee... Nie rozumiem zakazu aromatów. To znaczy rozumiem, ale xD. Dorosły człowiek nie może sobie wybrać jak się chce truć. Z drugiej strony zgadzam się, że liquidy powinny być badane. C--j wie co w nich siedzi, a jednak inhalujesz to do płuc.

Uważam też, że epety powinny być właśnie tą tańszą, bardziej atrakcyjną alternatywą dla JUŻ PALĄCYCH. Nigdy nie powinny zostać zrównane kosztem czy czymkolwiek z zwykłymi petami.
Jeśli ktoś pali to lepiej niech pali epety.

Po pierwsze mniej szkodzą, to fakt. Nawet jak znajdą jakimś tam negatywny wpływ (no shit sherlock, inhalujesz truciznę do płuc, to nie będzie zdrowe) to i tak będzie mniejszy niż zwykłych papierosów.

Po drugie brak produkcji śmieci przez śmieci śmiecacych, palacze często pety wywalają gdzie popadnie.

Po trzecie mniejsza uciazliwość dla otoczenia. Tradycyjny palacz j---e, wejdzie do pomieszczenia i j---e. Stoi gdzieś niedaleko i pali? J---e.

No i takie już 50/50, próg psychologiczny wejścia w epapierosa jest wyższy. Kupując jednorazówkę, nawet nałogowo masz komfort psychiczny, zapalając jednego papierosa od znajomego czy też kupienie paczki to też jakiś komfort.
A epapieros tradycyjny? Musisz wydać 80+ zł, kupić liquid i pogodzić się psychicznie, że jesteś uzależniony i musisz go kupić i będziesz palić regularnie. To był największy plus i jednocześnie wada jednorazówek. Dawały komfort psychiczny, a do tego sole w nich były słodkie, liquid chociaż MEGA mocny z dużą dawką nikotyny (szybko uzależniają) to nie drażnił.

W ogóle sole nikotynowe to krok w tył. Osoba która nie pali może zapalić 20mg słodkiej soli i nie urwie jej płuc, tymczasem w liquidzie taka ilość poruszy nawet zaawansowanego palacza.

Zmiany oceniam na plus.

#epapierosy #polska
MateMizu - Tych jednorazówek powinni zakazać w p---u albo wprowadzić kaucję w wysokoś...

źródło: 1000006569

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@cezyk: O to to, o tym mówię. Bio filtry powinny być już dawno wprowadzone na terenie UE. Dlatego to też plus tych nie jednorazowych epapierosów
  • Odpowiedz
Osoba która nie pali może zapalić 20mg słodkiej soli i nie urwie jej płuc, tymczasem w liquidzie taka ilość poruszy nawet zaawansowanego palacza.

@MateMizu: a to nie przez niską moc jednorazówek? kiedyś to jednorazowe g---o 20mg wypaliłem na luzie a jak się parę razy zaciągnąłem 20mg z normalnego e-peta to miałem 2h wyjęte z życia (instant zatrucie nikotyną, nie palę regularnie i nie mam tolerancji)
  • Odpowiedz
  • 0
@fajfus42d: To też. Ale jednorazówka dawkuje ci to bardziej mocą grzałki, ale realnie ilość nikotyny jest taka sama.

Też sole z jednorazówek są mniej agresywne niż standardowe liquidy. A nikotyny mają tyle samo.
  • Odpowiedz