Aktywne Wpisy

Leniek +139
Przeciwko nocnej prohibicji protestować może tylko łeb przeżarty alkoholem na wylot.
Bo żeby ta prohibicja w czymkolwiek przeszkadzała to trzeba spełniać wszystkie poniższe warunki:
- Nie mieć pieniędzy na kulturalne spożywanie alkoholu w knajpach / klubach
- Być pierdołą która nie potrafi kupić alkoholu przed imprezą
- Chlać na umór za każdym razem, bo tylko wtedy nie da się przewidzieć ile tego alkoholu potrzebujesz
- Być uzależnionym i nie móc mieć w domu zapasu alkoholu bo kusi
Bo żeby ta prohibicja w czymkolwiek przeszkadzała to trzeba spełniać wszystkie poniższe warunki:
- Nie mieć pieniędzy na kulturalne spożywanie alkoholu w knajpach / klubach
- Być pierdołą która nie potrafi kupić alkoholu przed imprezą
- Chlać na umór za każdym razem, bo tylko wtedy nie da się przewidzieć ile tego alkoholu potrzebujesz
- Być uzależnionym i nie móc mieć w domu zapasu alkoholu bo kusi
źródło: image
Pobierz
vieniasn +573
wziąłem zły ryż i ten brązowy się gotuje pół godziny zamiast 15 minut ludzie złoci jednak co biały to biały

jaką skrętkę (i ewentualnie z jakiego sklepu) polecacie?
Zależy mi na tym żeby żyły były miedziane, była ekranowana i miała kategorię >= 6
Jak któreś z tych oczekiwań jest głupie/zbyteczne to zapraszam do oświecenia mnie, mam ograniczone doświadczenie w temacie a przyszło mi dociągnąć sieć do paru pomieszczeń ¯\(ツ)/¯
#siecikomputerowe #informatyka #pytanie #pytaniedoeksperta
Zdjęcie: FTP kat.7 S/FTP 4x2x0,46 linka czarna LSOH Telegärtner dla uwagi
źródło: image
PobierzNic więcej nie trzeba.
Wtedy masz pewność że są ekranowanie i z przepustowością 1giga
@ka-lol: a co mu ta pewność da prócz niepotrzebnie wydanej kasy na droższy przewód?
@Argetlam kup miedziany UTP cat6 albo 6a, lepsza kategoria nie jest ci potrzebna i raczej nigdy nie będzie. Wyższa kategoria da ci tylko tyle, że będzie drożej, sztywniej i trudniej potem zarobić w gniazdku, czy na patchpannelu, jakościowo nic się dla Ciebie nie zmieni. Podobnie jak z ekranowaniem zresztą,
@Jarek_P: Bo OP tego chcial.
@Jarek_P: ale OP chce taki kabel, więc piszesz nie na temat :p
Nie wiem, doczytaj czy coś ¯\(ツ)/¯
@ka-lol: już mi to dyskutant napisał, nie wtrącaj się między wódkę a zakąskę :)
A bardziej serio - tak, przeoczyłem, że to było życzenie opa, kajam się i posypuję różne części ciała popiołem, ale to nie zmienia meritum: pchanie się w ekranowany przewód nic mu nie da prócz tego, że więcej go ten przewód będzie kosztował, nie pomoże mu ten ekran
@Argetlam: zawsze możesz iść do sklepiku sieciowego i zapytać ekspedienta ¯\(ツ)/¯
Coś doradzą
@Argetlam: co to za grzejnik? jeśli to zwykły grzejnik co, to nie ma problemu, żadnego.