Wpis z mikrobloga

Jaką lekką i prostą przeglądarkę polecacie? Jedynie zależy mi na blokowaniu reklam oraz na lekkości. Nie chcę żadnych motywów, nie potrzebuję na niej VPN i innych bajerów. Tak, żeby dało się z tego korzystać, czyli bez wysypywania się stron, ale żeby też była pozbawiona całego tego syfu. Niby Firefox jest lekki, ale może coś jest bardziej prostego?
#internet #edge #chrome #przegladarki #komputery #technologia #opera #brave #firefox
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Am61: Nie Firefox bo to jednak krówsko albo tak akurat mi na PC wyszło - po latach z Chrome chciałem się w końcu przenieść, testowałem kolejno wszystkie a na Firefox teraz się zasiedziałem tak że mam z 200-300 kart do "przerobienia" i zamknięcia, dla Chrome to było zero obciążenia a Firefox obciąża PC zauważalnie
  • Odpowiedz
@zzbkk: spolszczona, dograne bloki, adguardy, szybkie wybieranie, disable autoplayhtml, itd. Można sie logować. Taka dla klientów. Brave uzywa okoł 800 Mb w podstawie i tworzy folder w user. Palemoon nie tworzy folderu/a i zajmuje w ramie 600'
Acha, i wiesz, że są 2 jednostki lotnicze? :) naziemna, podwodna i lotnicza? Sa dwa, gecko umiera, a to źle.
Ogólnie, napisze tak: przeglądarki 2025, to duży problem. Zapraszam na priv. :)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@mszuriam: a to przetestuję. Urządzenie ma słabe parametry, bo jest na Intel Atom i ma wyłącznie 4GB RAM. Chciałem to tylko reanimować do przeglądania neta, ale np. Opera ledwo się uruchamia. Firefox jako tako działa, ale bez szaleństw. Testuję Slimjet, niby ok, ale wolałem spytać czy coś jeszcze wartego. Dzięki za porady.

W tym Palemoon coś ustawiać szczególnie?

@zzbkk brave ustawiasz jakoś, żeby mało zużywała?
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@mszuriam: a to mam ciekawostkę. Na Windows 10, Intel Atom x5 Palemoon wywaliło mi błąd, że czegoś tam brakuje i nie może zostać zainstalowana (nie pamiętam czego, ale chyba o grafikę chodziło). Slimjet działa jeszcze jako tako.
  • Odpowiedz