Aktywne Wpisy

MechanicznaPitaja +197
#chwalesie
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach

lepaq +280
Śląsk Wrocław i Stal Mielec spadają z Ekstraklasy.
Historyczna Lista Obecności.
#mecz #ekstraklasa #pilkanozna
Historyczna Lista Obecności.
#mecz #ekstraklasa #pilkanozna
Kapitalizm to system który pozwala każdemu, ale naprawdę każdemu, żyć na godnym poziomie jeśli tylko chce i ma taką potrzebę :)
#kapitalizm #antykapitalizm #bekazlewactwa
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: eeffff
PobierzSocjalliberalizm z ujęciem kapitalistycznym, to życie. To o czym mówisz to utopia taka sama jak komunizm.
@Czerwone_Stringi: czyli komunis -> kapitalizm
@Notes: Czaisz, że długi okres istnienia kapitalizmu pokrywa się np. choćby z niewolnictwem? Pozdro w tym "życiu na poziomie" jakbyś był czarnym niewolnikiem pracującym na plantacji trzciny jakiejś brytyjskiej firmy na Karaibach w XIX wieku. Ale byś chwalił kapitalizm! Zresztą nie trzeba Karaibów 200 lat temu - 12% amerykańskich dzieci żyje w ubóstwie. Inna sprawa, że ktokolwiek na świecie przez ostatnie 100 lat próbuje podnieść łeb,
@NihilistycznyFemboy: najwidoczniej mieszkancy nigerii nie potrafia sobie poradzic z wolnoscia i mozliwosciami ktore zapewnia im zycie w kapitalizmie.
@Szczuroskoczek_: no na pewno nie ma czegos takiego jak kolejki po chleb, brak towarow w sklepach, opresyjne panstwo i wiele
Wiesz ze dużą część z nich pracuje a mimo to ledwo przeżywa z miesiąca na miesiąc?
Co masz na myśli mówiąc o jakiś kolejkach
Chcesz mi powiedzieć że kapitalistyczne kolonialne imperia wyzyskujące lokalna ludność większości krajów świata były mniej opresyjne?
@NihilistycznyFemboy: korea północna (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
No ale mówmy o realnym świecie a nie wymarzonym jakoś w PRL była ona olbrzymią a mimo to nasz kraj w latach 50 i 60 dokonał niesamowitej zmiany dzięki której zwykłym ludziom żyło się lepiej
Jak ktoś mnie uwaza za wyznawcę Marksa No to dobrze wierzyc w
Gdyby teraz jakimś cudem wprowadzono komunizm to zdychałbyś z głodu w zimnej piwnicy.
Ja nie będę zaprzeczał że kapitalizm ma wiele wad. Ba! Jest ich wręcz sporo ale moim zdaniem to i tak do tej pory najlepszy system jaki funkcjonował.
Nikt nie wymyślił do tej pory nic lepszego.
I nawet jakieś cuda na kiju jak napisał @essla też się na dłuższą metę nie sprawdzi. A
Oczywiście że wymyślili
Twoje truizmy o tym, że nie każdy sobie radzi to zwykłe korwinowe p---------e o paróweczkach.
Jedynie @essla coś zaproponował ale to, że taki system to niewypał widać idealnie w zachodnich krajach Europy.