Wpis z mikrobloga

Cześć, mam pytanie o #starlink do użytku domowego i zestawy do internetu które on oferuje.
Lepiej jest wybrać zestaw standard dostępny na stronie, czy może w Polsce lepiej sprawdzi się actuated, którego teraz na stronie nie widzę, za to można znaleźć go na OLX?
Może się ktoś z doświadczenia wypowiedzieć na temat prędkości jakie on oferuje i stabilności połączenia? Żona pracuje zdalnie i potrzebne jest dosyć stabilne połączenie. Jak on się sprawdza w grach, jakie są pingi?
Jak na prędkość i stabilność wpływa temperatura? W lato dosyć mocno
Ogólnie lepiej jest szukać zestawu na stronie (gwarancja itp) czy może lepiej brać używany z OLX?

#internet
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tata_blizniakow: Odpowiem sam sobie. Wziąłem zestaw standard. Była akurat promocja. Kosztował 1050 zł + 250 zł uchwyt na rurę + 100 zł wysyłka. Dostawa trochę ponad tydzień. Podłączenie proste. Prędkość lepsza niż się spodziewałem. SpeedTest pokazał niecałe 380 Mb/s pobierania i 25 Mb/s wysyłanie, PING 18ms. Były to prędkości jak był ustawiony na ziemi, nie wiem czy montaż na dachu coś poprawi. Jednak przechodzę do sedna, radość trwała około 20
  • Odpowiedz