Wpis z mikrobloga

Omg. Dostałem o 7 rano maila z komisariatu, że chcą się ze mną umówić na przesłuchanie w charakterze świadka. Już kiedyś tuaj chwaliłem/żalilem się że moja ex dziewczyna która jest prawnikiem oskarżyła mnie o kierowanie gróźb karalnych. Miałem rozprawę i zostałem prawomocnie uniewinniony. Dostałem zawału bo myślałem że wymyśliła coś nowego a okazało się że to ona ma sprawę o składanie fałszywych zeznań.

Lol. Uno reverse xD
#shitpost #prawo #zwiazki
(Nie umiem tagować z telefonu)
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Omg. Dostałem o 7 rano maila z komisariatu

@nieraz-nie-dwa: no dobra, już wiemy, że jesteś kłamcą. Ale proszę odpowiedz: właściwie to po co to zrobiłeś? Po co właściwie kłamać na wykopie? Przecież nic ci to kompletnie nie daje poza tym, że zaniża jakość dyskusji. Jesteś atencjuszką, czy coś? ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa. Gdyby kogoś interesowało to TUTAJ pisałem o ogłoszeniu wyroku, kosztach prawnika etc.

Wybaczcie że nie pisze więcej szczegółów ale z jednej strony staram się już do tego nie wracać a z drugiej strony wiem, że ona może to czytać bo podczas rozprawy pojawił się wątek wykopu. Jeszcze nie daj boże będzie mnie ścigać na drodze cywilnej. Przeglądała nawet bloga mojej bieżącej dziewczyny i chciała dostęp do moich
  • Odpowiedz
@nieraz-nie-dwa: w oryginalnym wpisie nie dodałem że ostatecznie zasądzono mi zwrot kosztów które prawie w całości pokryły moje wydatki

dostałem już przelew 1600 pln od "Państa Polskiego" oraz 1600 pln od ex za rozprawę odwoławczą, ale o dziwo zwrotu kosztów (ok 7-8k pln) za rozprawę główną jeszcze nie dostałem

niby zostałem uniewinniony, mają mi zwrócić hajs, ale czuje się przegrany - tyle stresu i straconego
  • Odpowiedz
@nieraz-nie-dwa ja nie ogarniam maili z jakiś urzędów czy innej policji. Przecież pewnie nawet bym tego nie czytał, tylko bym zgłosił jako spam.
Tak z ciekawości, czemu nie zadzwonili tylko e-mail?
  • Odpowiedz
@uriel_ck: ja generalnie rzadko zaglądam do maila - głównie żeby kliknąć w linka do rejestracji ale akurat tym razem zobaczyłem dostałem na telefonie- bylo pierwszych rzeczy jakie zobaczyłem :o

Byłem równie zdziwiony ponieważ kiedy byłem przesłuchiwany do mojej sprawy to zawsze dostawałem polecony list. Nie pytałem dlaczego, byłem zszokowany samym newsem. Jako że ciężko było ustalić godzinę w tygodniu to umówiliśmy się na sobotę.
  • Odpowiedz