Aktywne Wpisy

Minieri +283
Siemka mireczki, sprawa jest. Dzieciaki z Juventus Academy z Piekar Śląskich rocznik 2015 (U-10) marzą o tym żeby jechać na MŚ akademii Juventusu do Turynu i potrzebują w spełnieniu tego marzenia naszej pomocy. Ja wsparłem tę inicjatywę niewielką kwotą i bardzo was proszę o to samo, lub w miarę możliwości o więcej :) Szczególna prośba oczywiście do kolegów Juventinich #juventus :)
Nie jest to żadna zbiórka charytatywna i oczywiście że znajdziecie
Nie jest to żadna zbiórka charytatywna i oczywiście że znajdziecie

źródło: 99a8366499f39e735e696071de3f9df9
Pobierz
micq +38
#biedronka #polska #rolnictwo #patriotyzmgospodarczy
ostatnio kupiłem w biedronce ogórki, a jako, że lubię czytać, kto dla kogo produkuje i skąd coś pochodzi, to nie ukrywam, że zdziwiłem się, że ogórasy są wyprodukowane w…Indiach XD
jeszcze jakby to były jakbyś "orientalne" czy coś, ale nie, to są ogórki prosto z "naszej" spiżarni, jakby kurde ogórków w Polsce brakowało, żeby je z Indii ściągać XDDDDDD
Także tak, ciekawie to
ostatnio kupiłem w biedronce ogórki, a jako, że lubię czytać, kto dla kogo produkuje i skąd coś pochodzi, to nie ukrywam, że zdziwiłem się, że ogórasy są wyprodukowane w…Indiach XD
jeszcze jakby to były jakbyś "orientalne" czy coś, ale nie, to są ogórki prosto z "naszej" spiżarni, jakby kurde ogórków w Polsce brakowało, żeby je z Indii ściągać XDDDDDD
Także tak, ciekawie to

źródło: photo_2025-02-07_18-12-35
Pobierz
źródło: 2q3l4fG0vNbFG3lctvKbSc7sp1ULrhZY
Pobierz"Panie Areczku proszę uruchomić maszyny o 6 byśmy mogli zaczynać o 7 i do 16 się wyrobili. Jutro ma być mróz? A no tak, to trzeba o 5 przyjść bo się do 16 nie wyrobimy z robotą."
i potem siedzą takie gamonie zasmarkane i cieszą się że są zaufanymi ludźmi
Przy 3% "chlip chlip atrakcyjne wynagrodzenie minimalne, jeszcze do interesu dokładam bo muszę płacić ubezpieczenie i ZUS pracownikom i urlopy płatne kiedy państwo da wreszcie pszeciembiorcom jakieś dopłaty bo jesteśmy fundamentem tego państwa"
@Marek_Licyniusz_Krassus: i nie mam komu wynajmować kurników inwestycyjnych
Gdyby nie to to dalej byśmy mieli to co przed 2004. Z resztą to są ci sami ludzie którzy krzyczą ze "nikt nie chce się rozmnażać" jak ten od plakatów "gdzie te dzieci". Bo kiedyś to było dla Januszy jak
Ale to właściwie nikogo ani niczego nie obchodzi.
Z nami czy bez nas wszystko będzie się toczyć
@Mirrabolo: Nie jestem przekonany, wielę mądrych ludzi już się zastanawia nad rozwiązaniami niskiego przyrostu i już pada wiele rozwiązań: przebudowa systemu emerytalnego, "ozusowanie" robotów czy modeli AI itp...
Z punktu widzenia społeczeństwa, ile procent ludzi pracuje faktycznie pracuje w sektorach niezbędnych do utrzymania cywilizacji (czyli produkcja żywnościu, utrzymanie infrastruktury, służba zdrowia