Wpis z mikrobloga

Pamiętacie jeszcze aferkę z DPD i nie doręczonej doręczonej paczki? Dzień po aferze na Wykopie, reklamacja w Euro RTV AGD została uznana.
Potem było trochę zamieszania – szukali zegarka, którego ostatecznie nie mieli, ale dziś telefon dotarł do mnie do pracy kurierem. Nie do żony, która złożyła zamówienie, tylko do mnie – trochę pokręcone, ale przynajmniej zakończone sukcesem.

Czy udałoby się bez Was? Nie wiem.
Czy pomogło? Na pewno!

Ogromne podziękowania dla anonimowych pracowników DPD, którzy odezwali się po cichu i ruszyli sprawę dalej – okazuje się, że każdy odbiór paczki jest zapisywany z danymi GPS. To była kluczowa informacja w całej sprawie!

Podziękowania także dla Was – za komentarze, wsparcie, wiadomości prywatne i plusy. W grupie siła – Wykop, jaki jest, taki jest, ale w takich sytuacjach to mocna społeczność. Administracji wykopu też dziękujemy, bo wrzuciła mój post na główną stronę.

Jeśli możecie, zostawcie plusika dla zasięgu, żeby inni też wiedzieli, że razem można wygrać. #wykopefekt #afera #dpd #eurortvagd
kolekcjonerblaszanychszyb - Pamiętacie jeszcze aferkę z DPD i nie doręczonej doręczon...

źródło: DALL·E 2025-01-21 10.04.07 - A celebratory and engaging graphic representing a resolved consumer issue, focusing on community support. The artwork features the logos of Wykop.pl,

Pobierz
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

okazuje się, że każdy odbiór paczki jest zapisywany z danymi GPS. To była kluczowa informacja w całej sprawie!

@kolekcjonerblaszanychszyb: no ale weź zdradź, gdzie paczka została "odebrana". Albo przynajmniej czy było to daleko od miejsca dostarczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Wołam plusujących poniższych treści:
https://wykop.pl/wpis/79758309/hej-mirki-i-mirabelki-pisze-bo-mamy-ogromny-proble

Lista wygenerowana za pomocą Mirkowołacz

@kolekcjonerblaszanychszyb +3489
Hej Mirki i Mirabelki,

Piszę, bo mamy ogromny problem i liczymy na Wasz #wykopefekt. Moja żona zamówiła telefon i zegarek o łącznej wartości 3500 zł na raty w sklepie Euro RTV AGD. Przesyłkę miała dostarczyć firma DPD, ale niestety paczka nigdy nie dotarła.

W systemie DPD status
  • Odpowiedz
@kolekcjonerblaszanychszyb: DPD to z moich doświadczeń najwięksi kombinatorzy wśród firm kurierskich. Paczki rzucone na odwal się gdzieś przed domem to jedno, ale ostatnio odbierali odemnie sprzęt na gwarancję przez tydzień, udało się za 4 razem, bo zawsze albo nie mieli czasu albo pełne auto, każdorazowo w systemie oczywiście "brak nadawcy". Zastanawiam się czy mają tam aż tak złą organizację pracy czy z jakiegoś powodu rekrutują tylko największych Sebków o----------y.
  • Odpowiedz
@kolekcjonerblaszanychszyb u znajomej w robocie klient zamówił DPD do odbioru paczki z ich firmy, właśnie mija 4 miesiąc gdy kurier nawet się nie pofatygował po kilku kontaktach z ich filią i ponownych zleceniach na odbiór xD
  • Odpowiedz
@kolekcjonerblaszanychszyb:W sumie spoko że mi wyskoczylo to teraz bo dosłownie 5 minut temu miałem problem rowniez z DPD.Na stronie mogłem wybrać w jakim punkcie mają zostawić paczkę.Wybrałem Żabke i nagle informacja dzisiaj że nie przyjeli mojej paczki xDDD mimo żę sklep był na stronie dpd.Dzwonilem na infolinie,oczywiscie ciagle trafiałem na bota az w koncu dodzwonilem sie do jakiegoś Pana z Ukrainy który powiedział to samo co jest napisane w statusie,spytałem
  • Odpowiedz