Wpis z mikrobloga

@Zgryd:

Niech strzelają. Kurek z USA właśnie został zakręcony (póki co na 90 dni).

Ojj, nie dość, że ludzi ni ma, to i jeszcze sprzętu zaraz ni będzie. Niech Bóg ma naszych braci w swojej opiece [*]
  • Odpowiedz
@Thorrand: Z czego wynika Twoja sympatia do Rosji? Ciagle atakuejsz ukriane, szydzisz z nich. Kilka dni temu jako pozytywna wizje opislaes zajecie Ukrainy przez Rosje. Jaka jest geneza tej skrajnej prorosyjskosci i poglady wrogie polskiej racji stanu?
  • Odpowiedz
@Thorrand: O i znowu fikołki. Nie pisąłes wtedy tylko o Ukriancach, ale, że lepiej bedzie dla Ukrainy jeżeli potem Rosją ją zajmie.
Jak widac nie chcesz odpowiedziec czemu ciagle lecisz z prorosysjka narracją.
  • Odpowiedz
@szurszur:

Pewnie i lepiej dla całej Ukrainy. Skoro finał i tak ma być taki, że Rosja zajmuje całą Ukrainę, to lepiej zająć ją z żyjącymi Szaszkami i niezniszczoną infrastrukturą ¯\(ツ)/¯

Jak widac nie chcesz odpowiedziec czemu ciagle lecisz z prorosysjka narracją.

Wskaż mi te zdania z rosyjskiej propagandy, to się do nich ustosunkuję :D
  • Odpowiedz
Pewnie i lepiej dla całej Ukrainy. Skoro finał i tak ma być taki, że Rosja zajmuje całą Ukrainę, to lepiej zająć ją z żyjącymi Szaszkami i niezniszczoną infrastrukturą

@Thorrand: Ok. Czy w przypadku Polski też ta zależność ma miejsce?

Wskaż mi te zdania z rosyjskiej propagandy, to się do nich ustosunkuję
  • Odpowiedz
Szydzę ze złodziejstwa i głupoty dowódców i samego Zełeńskiego. To różnica

@Thorrand: No dobrze, ale czemu specjalizujesz sie w szydzeniu z Ukrainców, a nie innych nacji?
  • Odpowiedz
@Thorrand: tyle, ze w kontekscie Ukrainy czesto.
Nie udawaj, nawet gdy sytuacja na froncie jest zła to potrafisz z tego szydzić, wiec ewidentnie sprawia Ci przyjemnosć to, że Ukriancom nie idzie. Nie jestes nawet symetrysta - jestes prorosyjski, bo tylko takiego osobnika wprawia w nastrój do żartów ewentualna porażka Ukrainy.
  • Odpowiedz
@szurszur:

Bo to jest tag o wojnie na Ukrainie. A że jestem na cenzurowanym to staram się nie tagować za bardzo :)))) Bo zaraz dostaję reporta. Więc trudno mi obrażać Tuska czy Dudę w temacie związanym z Ukrainą. No chyba, że ich działania są związane z Ukrainą, to wtedy spx :)

Nie udawaj, nawet gdy sytuacja na froncie jest zła to potrafisz z tego
  • Odpowiedz
Ale to decyzja świadoma Zełeńskiego (że nie idzie). Więc dlaczego ja mam tutaj szaty rozdzierać, skoro Zełeński sam sabotuje swój kraj?

@Thorrand: A na czym polega ta decyzja Zelenskiego?

PRZYJEMNOŚĆ. Wolałbym, żeby szło.

@Thorrand: No to w takim razie to nie jest normalne zachowanie.
  • Odpowiedz
A na czym polega ta decyzja Zelenskiego?

@szurszur:

Polega na wydawaniu armii rozkazów nieproporcjonalnych do jej zdolności. Przekładanie celów politycznych nad militarne. Utrzymywanie bezsensownych przyczółków (Krynki), bezsensowne i bezcelowe ataki na obwód kurski gdzie zmarnowano najlepszych ludzi na zachodnim sprzęcie. Celowe opóźnianie wycofywania jednostek z jakiegoś miasta, BO ŹLE BĘDZIE PROPAGANDOWO
  • Odpowiedz
@Thorrand: No ale takim kluczeniem tylko ptowierdzasz, że moje zaruzuty sa słuszne. Bo jakoś Rosji tak chetnie nie krytykujesz i nie wysmiewasz. Wielu jest wykopków, ktorzy nie lubia Rosj iisą za Ukriana i oni smiecja sie z onuc i orków.
Ty zaś wysmiewasz głównie Ukrianców, ale zarzekasz się, że nie jestęs prorosyjski. Nie brzmisz wiarygodnie.
  • Odpowiedz