Wpis z mikrobloga

Czy Królestwo Boże może być również rzeczywistością wewnątrz człowieka? A może jednak wyłącznie czymś między ludźmi? Wszystko zależy od tłumaczenia jednego słowa z Ewangelii Łukasza (17:21). Uczyniłem porównania w innych miejscach w Biblii, a także sięgnąłem do pozabiblijnych pism chrześcijańskich, aby dowiedzieć się, co ma starożytny rodowód. Zainteresowanych zapraszam na mój film.

#chrzescijanstwo #religia #historia
Swiety_Judasz - Czy Królestwo Boże może być również rzeczywistością wewnątrz człowiek...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Swiety_Judasz: jeśli ma być Pośród, to wpierw musi być wewnątrz, nie ma jednego bez drugiego czy to takie trudne do pojęcia przecież z pustego i Salomon nie naleje, po co to dzielenie włosa na czworo, z nadmiaru wiedzy zgłupieliście?
  • Odpowiedz
@Roznepsy: Kiedy ja na ten temat rozprawiałem na forach internetowych, kiedy były jeszcze popularne, to dość często spotykałem się z opinią, że uważanie, iż Królestwo Boże może być w człowieku - jest gnostyckie i z tego powodu było odrzucone. Dlatego też zrobiłem ten film, aby pokazać, że wcale tak nie jest.
  • Odpowiedz