Aktywne Wpisy

KakaowyTaboret +181
Wiadomo SOR ratuje życie i zajebiscie, ze jest. Jakie mieliscie (lub rodzina, znajomi) krzywe akcje na SOR?
1) Byłem z SOR ze skierowania rodzinnego lekarza. Na izbe przyjec przyszła babka z objawami udaru (asymetria twarzy niewladnosc 1 ręki i 1 nogi) przyszła z koleżanką. Stan zaczął się pogarszać, prosiła o przyjęcie jej koleżanki to na SOR mówili że mają kolejkę i niech czeka. Gdy straciła przytomność nadal olewali xD. Gdy sie obudzila na
1) Byłem z SOR ze skierowania rodzinnego lekarza. Na izbe przyjec przyszła babka z objawami udaru (asymetria twarzy niewladnosc 1 ręki i 1 nogi) przyszła z koleżanką. Stan zaczął się pogarszać, prosiła o przyjęcie jej koleżanki to na SOR mówili że mają kolejkę i niech czeka. Gdy straciła przytomność nadal olewali xD. Gdy sie obudzila na
stanley___ +9
#pytanie
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
źródło: temp_file1252786484093219342
Pobierz

I to nie ma znaczenia jaką osobiście masz opinię na posiadanie dzieci.
To co na obrazku spowoduje dramatyczną zapaść struktur państwa we wszystkich dziedzinach i dotknie to każdego.
#antykapitalizm #demografia #nieruchomosci #dzieci
źródło: współczynnik-dzietności-według-województw-w-2023-v0-3uy0nsm4m6ee1
Pobierz@PfefferWerfer: sami sobie winni skoro jakąkolwiek inwestycję od razu oprotestowują bo święte mazury cud natury zostanie bezpowrotnie z n i s z c z o n e jak aktualnie afera o lidla w Gietrzwałdzie czy ekspresówkę
@robvan:
Jak jesteś urodzony w latach 80, to za boom lat 80 odpowiadają twoi rodzice, którzy uwierzyli że zaraz dostaną M4 na nowym osiedlu, po latach odkładania na książeczkę mieszkaniową.
@Marks_Mial_Racje: ale w czym problem? Mniej madek i mniej purchlaków. W większości ten portal jest przecież o tym. :)
@
źródło: 926e74badd33644331eeab839d1468e5
PobierzW PRL istniał "Normatyw mieszkaniowy", działał on trochę jak zachęta do większej dzietność, bo od ilości dzieci zależała możliwość kupienia większego mieszkania.
https://teatrnn.pl/leksykon/artykuly/mieszkanie-w-prl-normatyw-mieszkaniowy/#:~:text=Normatyw%20wyznacza%C5%82%20ramy%20w%20kt%C3%B3rych,28%20m2%20powierzchni%20u%C5%BCytkowej.
To że mało kto załapał się na duże mieszkanie to już była inna sprawa...
@robvan: ?? 3/4 mojej rodziny ze wsi dostała mieszkania od państwa, które później za bezcen wykupiła w latach 2000 xD moi rodzice byli za młodzi, ojciec gdyby był z 4 lata starszy to by dostał mieszkanie od zakładu pracy.