Aktywne Wpisy
Damianooo_421 +325
Mirki pijcie ze mną kompot, po latach jeżdżenia gównami co mają 100 km w końcu kupiłem normalne, komfortowe auto i ma ponad 200 kucy.
Volvo s80 2.5t 2010r
#motoryzacja #samochody #chwalesie
Volvo s80 2.5t 2010r
#motoryzacja #samochody #chwalesie

źródło: temp_file6183910751691884725
Pobierz
ApropoDefakto +199
#gimbynieznajo Był w każdym sklepie z zabawkami, chyba w większości kiosków ruchu na wystawie. Kosztował kilka złotych, nie umiem sobie przypomnieć czy tak kiedyś posiadałem, ale ta krótkofalówka to na pewno była w zestawie policjanta który miałem XD

źródło: temp_file8807065248210837119
Pobierz
I to nie ma znaczenia jaką osobiście masz opinię na posiadanie dzieci.
To co na obrazku spowoduje dramatyczną zapaść struktur państwa we wszystkich dziedzinach i dotknie to każdego.
#antykapitalizm #demografia #nieruchomosci #dzieci
źródło: współczynnik-dzietności-według-województw-w-2023-v0-3uy0nsm4m6ee1
PobierzSkutki katastrofy demograficznej zaczynamy dopiero odczuwać. Apogeum będzie za 20 lat, gdy r/r z rynku pracy będzie znikać 600k ludzi, a wchodzić 300k. Rok rocznie będzie nam znikać w gospodarce miasto wielkości Szczecina.
"Mieszkania będą drożeć" - pytanie kto kupi te miliony mieszkań za 10-20 lat? ta jedna grafika wyjasnia - że zwyczajnie nie będzie komu ich kupować.
Wniosek jest jasny. Trzeba dopłacać deweloperom, żeby ceny rosły. To jedyna nadzieja. Koło zamachowe gospodarki.
@PfefferWerfer: Śląsk to chyba widziałeś tylko na pocztówkach.
@robvan:
Akurat kiedy rozpoczął się ostani boom urodzin, na przełomie lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych w Polsce odnotowano wzrost liczby oddawanych mieszkań (wtedy pobudowano ogromne osiedla z wielkiej