Wpis z mikrobloga

Zmiana fury budżet 40-60k

Czy można kupić coś sensownego z przebiegiem realnym do 200k ? W grę wchodzi używany crossover B/C(podobno wygodniejsza pozycja za kierownicą) lub w ostateczności kompakt. Póki co mam Punto i nie powiem na parkingach robi robotę a kierowca jestem średnim więc dłuższe auta odpadają. Czego brakuje mi w aucie ? Przede wszystkim mocy ale nie jakoś sporo, tak tylko żeby wyprzedzać tych przepisowych 50 bez strachu,android auto kamery i czujników cofania. Paliwo oczywiście gaz bo hybryda w tym budżecie raczej ciężko. Myślałem Mokka Captur Tivoli HRV CX5 czy inne Kia Sportage ale w sumie nie mam upatrzonego modelu. Co jest warte uwagi i raczej bezpieczne zakupu na ten moment ? A i jeszcze myślałem o automacie,.ale podobno wolniej się zbiera i wielu odradza brać bo jest to awaryjne rozwiązanie. Co sądzicie ? #motoryzacja #autohandel #samochody
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Polarboy: Jak szukasz kompaktu, to znajdziesz coś pokroju Leon/Octavia/Golf. Pchnąłem w połowie roku Leona za okolice 58k PLN. Przebieg miał koło 90k, motor 1.4 tsi 150 KM. Ostatnio spotkałem na siłce chłopa, który to ode mnie kupił i zadowolony z zakupu. Zrobił jakoś kilkanaście tysięcy i absolutnie się nic nie działo z autem.
  • Odpowiedz
@Polarboy: Ze swojej strony polecałbym jakiegoś Golfa 7, znajdziesz to to z polskiego salonu, może nie będzie to jakis highline ale odpłaca się bezawaryjnością. Wiem co mówię bo mam takiego z 2016 roku, 110 tysięcy kilometrów i prócz olejów i filtrów wymieniałem tylko tarcze i klocki bo się zużyły od miejskiej jazdy. A i olej wymieniam co 30 tysięcy lub 2 lata i jakoś to go nie zabiło.
  • Odpowiedz
  • 0
Ja też miałem takie wtf jak wbiłem na OtoMoto. Ba! Nawet zacząłem się zastanawiać nad nowym w finansowaniu, ale to już okolice bliżej 100k a tyle za auto to nie tyle to nie xd
  • Odpowiedz
  • 0
Szczerze to mam w------e w to za ile odsprzedam kiedyś tam. Chyba że zacznie go ruda żreć i wtedy należy odsprzedawać to tak xd
  • Odpowiedz
  • 0
Za dużo znajomych ma Leona xd a tak serio gdzieś sobie tego suva w głowie wymyśliłem. Ale po co ? Ani w teren nie jeżdżę pewnie i widoczność gorsza i szerszy. Póki co nikt nie polecił podwyższonej budy a z tego co widzę to nowe samochody tak już wyglądają. To co moda tylko czy sprawdzony sposób na wygodę ?
  • Odpowiedz
Czy można kupić coś sensownego z przebiegiem realnym do 200k ?

@Polarboy: Oczywiście, że tak. Można, ale przede wszystkim po pierwsze pytanie co uznajesz przez słowa ''sensowny samochód'' bo od jakiegoś czasu bardzo często jest taka tendencja co widać nawet na wykopie relatywnie często iż ludzie mają na sensowne auto w danym budżecie ale zaczynają patrzeć na te droższe i mówią, że wszystko na co ich stać to syf który
  • Odpowiedz