Fajnie jest nosić nikomu niepotrzebne 2 kurtki, polar i termo w plecaku, ... czyli z cyklu mogłem spakować się ultralight w Karko a napchałem tonę ciuchów. Zero wiatru, 14 stopnii i wszędzie biało. Pogoda na bogato.
@KupujacKarmeDlaKotaNieMajacKota: Wystarczyło, ze nie zabrałem raczków i mocno pozałowałem. Bo podejsciowy szlak lodowisko, a gopr przez weekend mial pełne ręce roboty w karkonoszach. Wstyd się przyznawać, ale lepiej mieć za sobą doświadczenie i lepiej sie przygotowac nastepnym razem.
@wspomnienieciszy: podkoszulka merino + bluza softshell + kurtka wiatrówka z membraną, na nogi cienkie spodnie "bojówki" + kalesony merino - to zawsze mam na sobie. W plecaku skompresowana w worku kurtka puchowa + podkoszulka merino na zmianę. Oczywiście do tego para gaci i skarpet merino ale da się w jednym komplecie przechodzić 3 dni jak się uprzesz tylko trzeba się myć codziennie. Raczki obowiązkowe nawet jak wiem że śnieg jest
Dzięki za komentarz. Tshirta merino nie mam, ale mam koszulkę merino 200 i jest wraz z 2 tshirtem na zmiane. Puchówkę na zmiane też mam, - i ofc pod spód termo spodnie merino mam na sobie. Jedynie co uwiera mi przy takich wypadach to kurtka narciarska. Jest to super opcja na krótsze, niewymagające trasy, gdzie czekam na zachód lub mocno wieje. Też np. na wyrypie niedzwiedziej pogoda byla zła i w tej
@wspomnienieciszy: chodzę po schroniskach, aż tak hardkorowo żeby nocować w zimę namiocie to mi się nie chce choć chętnie bym spróbował - przy czym to trochę nielegalne, ew przy samym schronisku ale wtedy mija się z celem. Raki w Karkonoszach tylko raz miałem ale wtedy faktycznie była lipa, tak to biorę małe raczki i starczą.
20250120
#gory #sudety #karkonosze #fotografia #zima
źródło: 20250119
Pobierz