✨️ Obserwuj #mirkoanonim Kupował ktoś tu #samochody z niemiec, bezpośrednio od właściciela w niemczech? Znajomy znajomego ma na sprzedaż po taniości samochód, ale mieszka i jest zarejestrowany w niemczech. Jak to się u nich kupuje samochody do polski? Trzeba lawetą go zabrać od niego do mnie czy można na kołach wracać? #motoryzacja #niemcy #prawojazdy
@mirko_anonim: Możesz wyrobić tablice zjazdowe, ale z tym trzeba iść do wydziału komunikacji w Niemczech. Nie korzystałem, ale trochę się orientowałem. Auto musi być wyrejestrowane Mieć ważny Tuf(przegląd) Musisz wykupić ubezpieczenie OC. Urzędy są otwarte w godzinach podobnie jak w Polsce, można się
Nie wiem jak ze sprowadzeniem, bo mieszkam w DE, ale kupowałem od Niemców auta no i auto na pewno będzie wyrejestrowane. Poczytaj o tablicach zjazdowych, tylko do tego na 99% jest potrzebny aktualny tüv czyli przegląd. Jeśli chodzi o dokumenty to auto musi mieć mały brief, duży brief i zaświadczenie o aktualnym tüv.
Kupował ktoś tu #samochody z niemiec, bezpośrednio od właściciela w niemczech?
Znajomy znajomego ma na sprzedaż po taniości samochód, ale mieszka i jest zarejestrowany w niemczech.
Jak to się u nich kupuje samochody do polski? Trzeba lawetą go zabrać od niego do mnie czy można na kołach wracać?
#motoryzacja #niemcy #prawojazdy
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
Nie korzystałem, ale trochę się orientowałem.
Auto musi być wyrejestrowane
Mieć ważny Tuf(przegląd)
Musisz wykupić ubezpieczenie OC.
Urzędy są otwarte w godzinach podobnie jak w Polsce, można się
Nie wiem jak ze sprowadzeniem, bo mieszkam w DE, ale kupowałem od Niemców auta no i auto na pewno będzie wyrejestrowane. Poczytaj o tablicach zjazdowych, tylko do tego na 99% jest potrzebny aktualny tüv czyli przegląd. Jeśli chodzi o dokumenty to auto musi mieć mały brief, duży brief i zaświadczenie o aktualnym tüv.