Wpis z mikrobloga

Mirki, jak naprawić taki ubytek w ścianie? Po zdjęciu taśmy malarskiej odeszło trochę płatów farby. Usunąłem to, co było luźne, szpachelką. Co dalej?

#diy
skydancer - Mirki, jak naprawić taki ubytek w ścianie? Po zdjęciu taśmy malarskiej od...

źródło: 1000032610

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@skydancer: Jak nie chcesz całości malować w sensie kupować dużej puchy farby to w marketach budowlanych (na allegro pewnie też dostaniesz) możesz sobie próbniki farb kupić - na takie coś powinno starczyć (oczywiście po zaszpachlowaniu). Tylko pamiętaj - szlifowanko, odkurzanko, gruntowanko, szpachlowanko, szlifowanko, odkurzanko, gruntowanko i dopiero potem malowanko x2 najlepiej
  • Odpowiedz
Można taki ubytek wyrównać masą aktylową?

@skydancer: Jeden rabin powie, że można, inny, że nie można. Ja osobiście jestem z tych drugich. Akryl ciężej się finalnie obrabia (raczej przeznaczenie jest do wypełniania narożników, szpar, pęknięć itp). Przy masie do szpachlowania łatwiej ci będzie to wyszlifować i szybciej wyschnie. Są małe saszetki z gotową gładzią w zwykłych marketach (na pewno widziałem w Leclercu), jedna powinna starczyć.

Tylko rozszlifuj lekko tę farbę
  • Odpowiedz