Wpis z mikrobloga

Cześć. Czym się różni terapia TRT od dopingu sterydami?
Czy to różnica jak palenie marihuany a palenie marihuany medycznej? Czyli kwestia dawki i legalnego źródła?
Jestem grubo po 30 i chyba już osiągnąłem genetyczny limit jeżeli chodzi o sylwetkę, a chciałbym jednak przeskoczyć tę barierę. Dlatego zastanawiam się nad tym.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
#sterydy #doping #trt #testosteron #mikrokoksy
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BaviDamek:

Cześć. Czym się różni terapia TRT od dopingu sterydami?

Dawką. Czy jeśli ktoś wali tyle, ile waliłby pod okiem lekarza to pytanie czy czyni to z TRT doping albo odwrotnie to kwestia filozficzna.

genetyczny limit jeżeli chodzi
  • Odpowiedz
@BaviDamek:

Nie istnieją niedobory marihuany, a to co można nią leczyć można leczyć również innymi lekami i sposobami
Za to istnieją niedobory testosteronu, które nie są spowodowane stylem życia a np. uszkodzą przysadką lub jądrami
TRT polega na uzupełnieniu takich niedoborów, których nie udało się nadrobić przez zmianę stylu
  • Odpowiedz
Czy to różnica jak palenie marihuany a palenie marihuany medycznej?

@BaviDamek: xD
TRT to trzymanie testosteronu w normalnych granicach (przeważnie górnych, bo skoro już to czemu nie) z powodów wszelakich, przeważnie jak kolega wspomniał przysadka, j---a, tarczyca i inne takie, przeważnie jest to terapia dożywotnia, chyba, że znajdzie się i usunie powód, co przeważnie jest niemożliwe, cykl lub b---a to przeważnie określony czas przez który bierze się dużo większe dawki
  • Odpowiedz
Jeśli masz testosteron w normie TRT nie da Ci żadnych profitów na siłowni

@Kasahara: a jak uważasz, czy jeśli ktoś podbije sobie testo z poziomu powiedzmy 400 do 900, czyli górnej granicy to czy odczuje to w jakiś inny sposób poza siłownią?

I też drugie pytanie. To jaki jest minimalny poziom testosteronu od którego rzeczywiście widać większe efekty na siłowni?

Pytam jako osoba ciągle zastanawiająca się czy nie spróbować trt
  • Odpowiedz
a jak uważasz, czy jeśli ktoś podbije sobie testo z poziomu powiedzmy 400 do 900, czyli górnej granicy to czy odczuje to w jakiś inny sposób poza siłownią?

@spacexdragonbaritone: zależy, nie jest to gwarantowane jakkolwiek, więcej ludzi się tym zawiodło niż im pomogło w przypadku, dy ten testosteron było w normie

Aby efekty były na siłowni to tak z x2,5 norma najmniej
  • Odpowiedz
@BaviDamek: Wg, wykopowej ideologii nic nie różni TRT od b---y. Tutaj co drugi małolat z testem na poziomie 500 ng/dl chce bić teścia, bo twierdzi że ma niedobór. Oczywiście wg. takiego osobnika TRT to 300mg testa co 5 dni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
Dzięki za odpowiedzi. Żadnych zdjęć nie będę wrzucał. Kilka znajomych różowych pasków mogło by mnie poznać. W zeszłym roku robiłem sobie badania krwi. I akurat miałem zniżkę na pakiet hormonalny to też zrobiłem.
W załączniku wyniki.
Wszystkie są teoretycznie w normie ale też słyszałem że nasi pradziadkowie rzekomo mieli dużo większy poziom testosteronu.
Co o tym myślicie z takimi wynikami?
Ja mam tendencje do skinnyfat. Ćwiczę na siłowni, biegam i jeżdze na rowerze.
Wiem, że nie
BaviDamek - Dzięki za odpowiedzi. Żadnych zdjęć nie będę wrzucał. Kilka znajomych róż...

źródło: Screenshot_20250121-153148498 (1)

Pobierz
  • Odpowiedz