Wpis z mikrobloga

Dwa słowa o metylo dla tych, na których nie działa on najlepiej. Niektórzy mają tego farta, że od razu działa na nich dobrze i odmieniają swoje życie na lepsze od razu. Niestety niektórzy tak jak ja muszą przejść długą drogę, aby dobrać dawkę, rodzaj leku, nauczyć się kiedy brać, kiedy odpuścić, kiedy przerwy. Więc to co chciałem przekazać dla braci w tym zaburzeniu to się nie poddawać, czasami to trwa pół roku, czasami ludzie piszą, że rok błądzili, ale w końcu się udało. Nie poddawać się, przyzwyczajać mózg do stymulantów, w końcu opór przeminie

Mózg przyzwyczaja się po pierwsze do nowych poziomów dopaminy, po drugie do działania stymulującego na cały organizm. To zazwyczaj dla niego nowość i może potrwać zanim odpuści i zacznie współpracę w nowych warunkach z nowymi poziomami neuroprzekaźnków. Ale jak już zatrybi to miej tą świadomość, że za rok możesz być nie wiem - strzelam o 30% lepszą wersją siebie. Wyobrażacie sobie, kto by tak nie chciał ? Naprawdę za rok jak leki będą działać poprawnie będziesz lepszą wersją siebie, coś co każdy by chciał doświadczyć w swoim życiu

#medikinet #adhd #metylofenidat
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RazWDupeToNieHej od pierwszej tabletki wiedziałem że metylofenidat to jest to ale zwiększając dawkę do 20mg IR x3 uznałem że nie to mnie skłoniło do wizyty u psychiatry, wtedy szaman dorzucił sertraline w ilości 50mg i zaczęły się czary i nigdy się w życiu tak dobrze się nie czułem a ledwo listek zjadłem
  • Odpowiedz
@sinejaja1234: heh u mnie dokładnie tak samo, dorzuciłem 50 mg sertraliny dziennie i od razu zacząłem się lepiej czuć. Jednak mam jakiś brak balansu neuroprzekaźników w mózgu i bez SSRI miałem huśtawki nastroju, irytację i zdenerwowanie. Sertralina to strzał w 10
  • Odpowiedz
@RazWDupeToNieHej ja ogólnie miałem dużo na głowie, wszystko zawsze na ostatnią chwilę. Dodatkowo moja potrafiła to podkręcać, znowu zapomniałeś, przecież prosiłam itd a ja ledwo ogarniałem swoje obowiązki i pewnie przez stres i tryb życia zjechało serotoninę mimo to że jestem pewnym siebie chujem bez sumienia. Ogólnie długo taki mix podjadasz? I mnie w sumie ciekawi czy też miałeś wywalone w kosmos libido przed tabletkami czy tylko że mną coś nie
  • Odpowiedz
@sinejaja1234: Od miesiąca jestem na sertralinie 50mg + 3x razy dziennie medikinet ir 15mg. Wcześniej jak brałem sam medikinet to miałem problemy z nastrojem, irytacja ale libido tak jak pisałeś wystrzelone w górę i to bardzo. Moim zdaniem noradrenalina i dopamina wpływa na libido bo sporo już takich wypowiedzi czytałem
  • Odpowiedz
@RazWDupeToNieHej a przed braniem medikinetu też? Bo mam przypuszczenia że to moje poszukiwanie tych neuroprzekaznikow było powodem, wręcz natarczywe myśli, moja kobieta czasami rzucała tekstami że to wszystko zaplanowałem i zachowywałem się jak zwierzę teraz to tak bardziej uczuciowo. Nawet jak z ziomeczkami rozmawiałem że mnie aż jaja i wszystkie nasieniowody bolą to patrzeli się jak na kosmitę, ale to było smyranie ego bo jurny samiec najlepszy ruchacz że to kobiety
  • Odpowiedz