Wpis z mikrobloga

Jest duża różnica między lootem na mapach t15, a t16? Bo się zastanawiam czy warto marnować czas na vaalowanie mapek, czy zbytniej różnicy w zysku nie ma
#pathofexile #pathofexile2
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marv0oo: Masz +1 tier do ilvl, drop jako tako sie nie zmienia, ale łatwiej np. dostać gem wyższego poziomu(20) bez wyższego area level nie jest to np. możliwe ale raczej nie warto się tym bawić i lepsza dobrze zrollowana 15stka
  • Odpowiedz
@FrostlyMostly: @marv0oo mi wypadł (tak jak i innym z tego co sprawdzałem) gem lvl 20 na 81 (chyba nawet 80, ale na bank nie 82) także to jest mit.

Tak serio to nie ma dużej różnicy, jest na pewno lepszy XP im wyższy level masz ty sam. Bossowie jak masz nabite atlas passives i tak dropią loot 84 na mapkach lvl 80 (+4 z drzewka).

Tak dużo super ładnych
  • Odpowiedz
  • 0
@Xinnoth: na wiki pokazuje, że lvl 20 gemy dropia od mobów na levelu 82, czyli t16 + irridated + corrupted, więc i tak trzeba się natrudzić, żeby z normalnych mobów dropiły
Te Map Boss Difficulty na drzewku to zwiększa lvl bossów, jo? W sumie muszę jeszcze ubić arbitra, żeby to drzewko mieć na maxa

Btw. jak przed chwilą robiłem t16 to jakoś tak lepiej sypało itemami. Ale niestety padłem, pewnie
  • Odpowiedz
mi wypadł (tak jak i innym z tego co sprawdzałem) gem lvl 20 na 81 (chyba nawet 80, ale na bank nie 82) także to jest mit.

@Xinnoth: Nie, nie jest mitem - masz na poe2db. Potrzebujesz drop-level 82 a nie poziom mapy...
I wypadł ci z rare mobka lub bossa które dają +1 i +2

Bossowie jak masz nabite atlas passives i tak dropią loot 84 na mapkach lvl 80 (+4
  • Odpowiedz
@marv0oo: Wyzsze mapy to wiecej bialych baz pod crafting, ktore mozna sprzedac w bulku na tft. Mimo wszystko wole dobre (bez c-------h modow) tier15 mapy z duzym rarity/quantem niz srednie t16
  • Odpowiedz
  • 0
@Erlade: Teraz jeszcze ogarnąłem, że corrupted map nie da się ładować emocjami. Chyba taki se biznes. Choć z drugiej strony 2 taby z t15, coś z tym by wypadało zrobić ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
czy to jest coś kompletnie innego?

@marv0oo: Co innego - to jest faktycznie jego difficulty - więcej HP i dodatkowe ataki.
Bierzesz to większe difficulty żeby wziąć na atlasie nody do bossów które faktyczni coś dają - to jest swego rodzaju "kara" za lepszy drop bossów.
Np. masz nody do rarity/quantity dropu bossa ale żeby je zebrać musisz wziąć +difficulty bossa.
  • Odpowiedz
  • 0
@FrostlyMostly: dobra, bo myślałem, że to im po prostu zwiększa level. Bo np. difficulty w breachu zwiększa level Twisted Domain, a co za tym idzie - level bossa. I myślałem, że tu jest podobnie, tylko bez poziomu mapy.
  • Odpowiedz
@marv0oo: zdecydowanie lepszy loot mam na mapie 81lvl z 100%+ rarity niż 82% z rarity np 50%. Imho nie ma sensu koruptować map by jechać tylko na t16 bo to.ma tak niski success rate że szkoda gadać. Może jedna mapa na 10 mi wpadnie na t16
  • Odpowiedz