Wpis z mikrobloga

#ipbox #it #b2b Zastanawiam się nad złożeniem wniosku o ograniczenie poboru zaliczek żebby nie musieć czekać do kwietnia na kasę ze zwrotu podatku z IPBOX tylko płacić mniej podatku co miesiąc. Ktoś ma jakieś doświadczenie ? Są z tym jakieś problemy?
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cimber A to tak można? Na jakiej podstawie? myślałem ze jest skończony określony wachlarz takich możliwości
- strata z lat ubiegłych
- ulga 4+
  • Odpowiedz
  • 0
@zibizz1: "uzasadniając, że zaliczki są niewspółmiernie wysokie w stosunku do ostatecznego rozliczenia rocznego." Ponoć już pierwsze wnioski były pozytywnie rozpatrzone
  • Odpowiedz
  • 1
@cimber: dostałem odpowiedź z US. Ograniczono mi pobór zaliczek na podatek więc pieniążki nam od razu, nie czekając Na zwrowt przez rok :)
  • Odpowiedz
  • 0
@emil-gojny: wniosek przygotował doradca podatkowy, kosztowało to 300 zł. Był tam opis mojej działalności, interpretacja z kis, info jakie szacuje przychody na ten rok i ile z tego to będzie b+r. I uzasadnienie, że wysokość zaliczek jest duża w stosunku do podatku faktycznie należnego.
  • Odpowiedz
  • 0
tylko obecnego. Ja składałem na początku roku, więc mam na cały rok. Jak złozysz teraz to nei wiem, czy będziesz miał na cały rok (czyli masz już pewnie nadpłate za pierwsze miesiace) czy od teraz do końca. dodp.pl mi to robił.
I moze to przypadek ale miałem w tym roku kontrole podatkową przed zwrotem nadpłaty podatku za zeszły rok. Ale bez problemową.
  • Odpowiedz
  • 0
Z miesiąc, nie pamiętam dokładnie. Ale to był początek roku to i doradca i urzędy miały pewnie więcej roboty niż teraz.
  • Odpowiedz