Wpis z mikrobloga

juleczka, która nie ma pojęcia o karmieniu piersią postanowiła wyrazić swoje oburzenie, że kobiety karmią swoje dzieci w miejscach publicznych i przedstawić głoszone przez prlowskie, niedouczone stare baby dawno nieaktualne brednie jako uzasadnienie dla tego oburzenia (np., że istnieją pory karmienia). Po czym kiedy się przekonała, że komentarz, że kobiety mogą karmić dzieci wszędzie poprze więcej osób tupnęła nóżką, usunęła komentarz i mnie jeszcze zablokowała. Kiedy okazało się, że takich komentarzy jak mój jest więcej nie wytrzymała i zaczęła usuwać jeden po drugim. Co za dojrzałość xd

Przypomnijmy, że karmienie piersią to naturalna czynność i kobieta ma prawo karmić dziecko wszędzie. Promowanie kp górą!

Na koniec chciałam powiedzieć, że wszystkie osoby porównujące karmienie piersią do srania to podludzie i nie zapraszam do dyskusji.

#karmieniepiersia #macierzynstwo #tatacontent #dzieci #rozowepaski #bekazpodludzi #takaprawda
WielkiNos - juleczka, która nie ma pojęcia o karmieniu piersią postanowiła wyrazić sw...

źródło: temp_file4187820834671838165

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WielkiNos ja akat tez uwazam, ze nie ma w tym nic złego. to po prostu posiłek, tyle, ze z cycka i najlepszy mozliwy dla malego gowniaka. dorosly chce cos zjesc to o-------i burgera z maca, a smarkacz cyca. to to samo jak dla mnie.

a co do argumentu srania. typy swieca kolo siebie siurami przy pisuarach i jakos ich to nie rusza
  • Odpowiedz
  • 79
@erebeuzet warto dodać, że nie każde dziecko zje mleko modyfikowane z butelki, nie każda kobieta jest w stanie laktatorem odciągnąć pokarm i dlatego nie, nie można się przygotować na wyjście. Nie istnieje też coś takiego jak pory karmienia, jest karmienie na żądanie co znaczy, że można karmić nawet co 5 minut na co drugiej ławce w parku albo siedzieć z dzieckiem przyssanym do cycka godzinę.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: a nie uważasz, ze w takiej sytuacji zamiast karmić przy stole w restauracji czy cos to powinna nie wiem, odejść gdzieś? czemu ja mam oglądać c--e obcej baby, albo czemu moje dziecko ma oglądać xD
  • Odpowiedz
  • 22
@Jamniki2 nie. Żeby dziecko się najadło jest ważniejsze niż czyjś dyskomfort. W dzisiejszych czasach kiedy mamy specjalne staniki do karmienia i bluzki zapewniam cię, że byś nic nie zauważył nawet. Jeśli jest specjalny pokój do karmienia to jak najbardziej kobieta może z niego skorzystać, ale jeśli przez wyjście gdzieś rozumiesz toaletę to wtedy popieram nawet wywalenie 2 cyców wszystkim obecnym w restauracji, bo kazanie takiemu małemu dziecku jeść w kiblu jest
  • Odpowiedz
@WielkiNos: jak może komuś przeszkadzać karmienie piersią w miejscu publicznym ? Podejrzewam, że to są świętlojebliwi katole i obnoszą się ze swoją pseudo moralnością na pokaz, a w rzeczywistości z chęcią złapali by cyca do ręki lub co najmniej popatrzyli z bliska.
  • Odpowiedz
@Jamniki2 ale gdzie ma odejść?
Jeszcze jak jest jakiś fajny pokój, to spoko, ale mało która restauracja ma warunki dla karmienia dziecka.

I protip: wczoraj siedziałam koło mamy która karmiła piersią.
Odwróciłam wzrok i zajęłam się swoją kawą.
Czemu mam jej się gapić na c--e.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: widziałem wiele razy jak ktoś karmi piersią tak to nie wyglądało xD raczej widziałem wielkiego, zwisającego cyca grubej baby karmiącej kaszojada, a nie chce tego widzieć.
  • Odpowiedz