Wpis z mikrobloga

Są jakieś wady zamiany zwykłej sztangi w siadach na SSB? Przy high bar mam duży problem z buttwinkiem, przy low barze znika calkowicie, ale robia mi masakryczne siniaki na tyle ramion + spory bol przedramion. Zapewne kwestia ułożenia, ale pytanie, czy jest sens kombinować x treningów z wypracowaniem odpowiedniego ułożenia. Realnie na wynikach trójbojowych mi nie zależy, chcę się ogólnie wzmacniać

#mikrokoksy #silownia
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fortySeven: jak nie musisz wykonywać konkretnego ćwiczenia ze względu na specyfikę sportu, to nie ma żadnych przeciwwskazań w robieniu alternatyw. Skoro siady na SSB Ci służą, to możesz się tego trzymać
  • Odpowiedz
@fortySeven: w sumie to są w większości zalety jeżeli taki "trójbojowy" przysiad nie jest Tobie do niczego potrzebny. Masz dużo mniejsze ogólne obciążenie barków/klatki/pleców/łokci/nadgarstków, przysiad jest zwykle dużo bardziej pionowy (tutaj plus jeżeli zależy Tobie na rozwoju czwórek, a nie w większym stopniu przywodzicieli i pośladków)

Jedyna wada jest taka, że wiele siłowni nie ma SSB albo te poduszki są zwykle r-------e, i to że jak już jest to pewnie
  • Odpowiedz