Zbierałem się do kupna a1mini. Po tej całej dramie ze zmianą TOS i widząc w jakim kierunku zmierza bambulab wolałbym chyba jednak coś innego. Są jakieś alternatywy w podobnej cenie dające podobną jakość wydruku i przede wszystkim działajce po wyjęciu z pudełka?
@sirgorn na AMS mi nie zależy kompletnie. Liczy się tylko jakość/prędkość wydruku i żebym nie musiał walczyć tygodniami z ustawieniem wszystkiego zanim zacznę cokolwiek drukowac
@andrzejbambrzej: Nadchodzi premiera (i w sumie kontratak) Creality która będzie odpowiedzią na A1 i jest w podobnej cenie zapowiadana, może warto poczekać te 2 miesiące bo pewnie w marcu będzie
@micke o super, poczekam na pewno, nie spieszy mi się jakoś specjalnie. Dobre są te creality? Bo oglądałem porównania jak się przymierzałem do BBL to endery mają takie sobie opinie i trzeba mocno przy nich nakombinować, żeby wydruki były ok
@andrzejbambrzej: Ender to szrot, nie wiem jak będzie z tym, ale miałem okazję bawić się K1 to no bambulab to to nie było ale nie mogę powiedzieć żeby była badziewiem, czy męczarnią a wydruki były dobrej jakości.
@andrzejbambrzej: serio warto dolozyc do prusy mini, bedziesz mial spokoj na kolejne 5 lat, chinczyki to loteria czy chinczyk ktory ja skladal mial akurat dobry dzien
#druk3d
źródło: Zrzut ekranu 2025-01-20 o 11.11.12
Pobierz