Wpis z mikrobloga

Czytam dzisiaj o tym, że Wieliczka protestuje przeciwko #sct w #krakow. Tylko czekać, aż protestować będą inne okoliczne wsie.

Pytanie tylko, co oni mają do gadania na temat przepisów w mieście, w którym nie mieszkają i nie płacą podatków? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie chcemy waszych samochodów na ulicach Krakowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pytanie tylko, co oni mają do gadania na temat przepisów w mieście, w którym nie mieszkają i nie płacą podatków? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@francoisinho: tutaj nawet mieszkańcy Krakowa nie mają za wiele do gadania.
Wprowadzą durne przepisy prędzej czy później w takiej lub innej formie i żadne protesty tutaj nie pomogą. Wszyscy będą cierpieć za 5-10 lat, ale na zmiany będzie za późno.
  • Odpowiedz
@francoisinho: z tymi podatkami to tak nie szarżujmy xD Bo ja płacę podatki i też mało do gadania mam. Niby tak Kraków chce być eko a się okazuje że osiedle gdzie mieszkam to nie da się pod mpec podłączyć, mimo że nitka leci przy granicy osiedla. Jak podali koszty jakie by trzeba ponieść, oczywiście osiedle ma to zapłacić to piękna suma i dalej się opłaca ogrzewać osiedle gazem xD
  • Odpowiedz
Niby tak Kraków chce być eko a się okazuje że osiedle gdzie mieszkam to nie da się pod mpec podłączyć, mimo że nitka leci przy granicy osiedla

@mac_mod: To problem twojej wspolnoty nie MPEC
  • Odpowiedz
@francoisinho: Jeśli jeździsz samochodem to powinieneś się cieszyć, że więcej osób jest przeciwko SCT, a zamiast tego wyśmiewasz ludzi, którym w sumie nawet bardziej zależy na tym, aby dojechać do pracy w Krk?
  • Odpowiedz
  • 0
@pingWIN00:

Jeśli jeździsz samochodem to powinieneś się cieszyć, że więcej osób jest przeciwko SCT, a zamiast tego wyśmiewasz ludzi, którym w sumie nawet bardziej zależy na tym, aby dojechać do pracy w Krk?

To niech dojadą do krk i przesiadają się w tramwaj, wtedy żadnych opłat z SCT mieć nie będą.

Mam się cieszyć, że korkują mi ulice?
  • Odpowiedz
@kommie: musiałem sobie sprawę przypomnieć. Sprawa jest dość skomplikowana, tam gdzie ta nitka idzie, pod pasem drogi, według miasta jest niczyja,bta droga. Droga publiczna gdzie miasto 10 lat temu robiło remont, ale wypinają się że to nie ich droga, potem były jakieś problemy z papierami, no i koniec końców mpec dał propozycje, gdzie cena powala z nóg. A szkoda bo koleś co zarządza kotłownia to ewidentnie tnie osiedle na kosztach.
  • Odpowiedz
@francoisinho: Jakby połowa KWI jadących samochodami chciałaby przesiąść się na tramwaj to byś anrzekał, że tramwaje są przepełnione, bo masa ludzi zostałaby na przystanku xD
  • Odpowiedz
Nie chcemy waszych samochodów na ulicach Krakowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@francoisinho: to postawcie sobie rogatki na wjazdach do miasta i nie wpuszczajcie nikogo. Tam ludzie jadą do pracy a nie bo tak wam zazdroszczą życia w tym zasranym k--------u.
  • Odpowiedz
  • 0
@znikam5:

to postawcie sobie rogatki na wjazdach do miasta i nie wpuszczajcie nikogo. Tam ludzie jadą do pracy a nie bo tak wam zazdroszczą życia w tym zasranym k--------u.

Mamy XXI wiek, nie będzie rogatek tylko kamery naliczającr opłaty - jedyne 600 zł miesięcznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jeśli o mnie chodzi to możecie tu nie przyjeżdżać do pracy o pracować w wiejskich januszeksach ( ͡
  • Odpowiedz
  • 0
@pingWIN00:

wybudowaliście sobie tramwaje to nimi jeździjcie, a nam zostawcie te zakorkowane ulice w spokoju

Tramwaje są dla plebsu z okolicznych wsi, ja wolę wygodnym samochodem się przemieszczać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oczywiście też będziesz mógł to robić za 600 zł miesięcznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz