Wpis z mikrobloga

Byłem w ostatni weekend w salonie Skody z osobą zainteresowaną zakupem nowego Kodiaqa. Wybrana wersja została wyceniona na około 151 500 zł, uwzględniając jedynie dwie opcje dodatkowe: lakier metalizowany oraz koło zapasowe. Po zapytaniu o rabat zaproponowano nam zniżkę w wysokości 3 000 zł.

Czy ktoś z Was orientuje się, jaka może być maksymalna wysokość rabatu, o który można się postarać? Czy 3 000 zł to standard, czy jest jeszcze szansa na negocjacje o większe obniżenie ceny? A może warto spróbować wynegocjować jakieś dodatkowe korzyści, takie jak akcesoria czy usługi? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki!

#samochody #skoda #motoryzacja
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@medievil: wyślij maila ze specyfikacją pojazdu do wszystkich salonów w promieniu 300 km tak żeby widzieli że wszyscy dostali tego maila, z prośbą o wycenę :)
  • Odpowiedz
  • 0
@cwlmod: również śledzę Pepper, ale to nie dla mnie zakup, tylko dla innej osoby. Gdyby to ode mnie zależało to wybrałbym auto 2-3 letnie poleasingowe lub wyprzedaż rocznika.
  • Odpowiedz
@medievil: Nie znam się na skodach, ale wyprzedaże rocznika są teraz wszędzie. Spróbuj pokazać tej osobie pepperka i pokaż jej jakie są alternatywy. Branie golasa to trochę lipa. W niemieckich autach zawsze trzeba doklikać parę opcji jak podłokietnik czy tempomat.
  • Odpowiedz
  • 0
@cwlmod: Dzięki, ale nie przebijesz się. Na prawdę, pomysł zakupu tego auta wybijam tej osobie już od pół roku. Jeśli nie jestem w stanie zmienić decyzji to przynajmniej chcę spróbować ugrać jak najlepsza cenę ewentualnie dodatki.
  • Odpowiedz
@medievil: hej, czy finalnie któryś z salonów skody zaproponował Ci większe zniżki? Obecnie mają ogólnie katalogowo niższe ceny ale chce dobrać kilka rzeczy. Mogę wysłać i 50 maili na małopolske, slask czy Podkarpacie :D licząc na to że ktoś coś więcej zaoferuje. U Ciebie finalnie udało się jakaś większą zniżkę złapać niż ta o której pisałeś?
  • Odpowiedz