Wpis z mikrobloga

@janek_kombajnista: J-----m się z tym za dzieciak jak nie znałem jeszcze torrentów. Ściąganie po kilkadziesiąt partów () Dosłownie na palcach jednej ręki mogę policzyć rzeczy, które rzeczywiście zadziałały po pobraniu.
  • Odpowiedz
@o__0: wystarczyło sobie ogarnąć premium link generatora albo skrypt.
I omijałem to i pobierałem full prędkością bez limitu i czekania..

Jeszcze rok temu siedziałem na debridzie ale przeszedłem bardziej na trackery i usenet Bo mają więcej kontentu mniej skakania po 1000 stronach z martwymi linkami.
Teraz niemalże wszystko z jednej strony/panelu.

Sieć Soulsek też widzę ostatnio przechodzi rewolucje i coraz więcej się dzieje.
  • Odpowiedz
@o__0: he, w bloku. ISP lokalni potrafili chowac cale podsieci za jednym publikiem (czyli wsie), sciaganie to byla wtedy udreka. Pamietam jak napalalem sie na kbg archivera, ktory potrafil skompresowac calego GTA SA do paru mb. Niestety pomimo wlaczenia na cale noce, nie udalo mi sie wtedy nigdy tego rozpakowac. Potem juz o tym zapomnialem, ciekawe czy to w ogole dzialalo
  • Odpowiedz
  • 67
@janek_kombajnista: złoty okres internetu i młodzieńcze go życia, ofc jak się miało zmiennego ajpika. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Więcej filmów na rapidzie zobaczyłem niż na obecnych vod'ach.
Pamiętam, że 1 part ściągał mi się w okolicach 44min, a że szkole miałem minute od domu, więc spokojnie byłem w stanie odpalać dziennie ok 8 partow do godziny 15, czyli już byl film na wieczór. (ʘ
  • Odpowiedz
a ja miałem zmienne ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@kawior2007: neostradka?

ISP lokalni potrafili chowac cale podsieci za jednym publikiem (czyli wsie)

@NapTooR: podejrzewam, że i u mnie całe osiedle leciało na jednym pubie i znaleźć na rapidshare wolne "okienko" graniczyło z cudem
  • Odpowiedz
i te j----e limity 1 pobieranie na 1 adres IP kiedy mieszka się w bloku i ma współdzielone

@o__0: I restart modemu po jednym pobraniu, by zmienić adres IP ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@NapTooR: działało, ja tak koledze GTA przeniosłem. Ok. 4h rozpakowywania na Core 2 Duo z tego co pamiętam. Sam algorytm jest opisany na Wiki - PAQ. Opiera się o statystykę. Są narzędzia command line.
  • Odpowiedz
@janek_kombajnista: na Megaupload w roku pańskim bodajże 2005-2006 był limit na liczbę IP z danego kraju, który może coś pobierać. Potem, jak się zainstalowało Alexa Bar w przeglądarce to limit nie obowiązywał. Grubo ponad rok, ale udało mi się stamtąd pobrać wszystkie odcinki Dragon Balla.
  • Odpowiedz