Wpis z mikrobloga

Słuchajcie siostra zaszła w niechcianą ciążę i ogólnie leczy się psychiatrycznie wiec dziecko mogłoby być chore bo ona ma też schizofrenię, dwubiegunowosc oraz depresję.Gzie mógłbym jej zamówić jakieś leki na tą aborcje?Bo na żywo to pewnie drogo wychodzi.
I nie piszcie mi że namawiam do aborcji po prostu jest w ciężkiej sytuacji psychicznej.Sama ze soba nie może sobie poradzić a co dopiero dziecko.
#aborcja #ciaza #depresja #nerwica #leki
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Onaaa20: podobno nawet psychiatra może wystawić skierowanie na aborcję i szpital nie ma prawa odmówić no ale tabletek to chyba nie udostępniają choć działały jakieś fundacje zagraniczne co je fundowały za pisu no ale nie wiem jak teraz jest bo temat jakby ucichł
  • Odpowiedz
@Onaaa20 woman on waves, ale może sobie też załatwić legalną aborcje papierem od psychiatry, że ciąża i urodzenie dziecka to zagrożenie dla jej życia (na tej podstawie normalnie wykonywana jest aborcja w PL)
  • Odpowiedz
@Onaaa20 jest w pełni legitne, szybko działa, ale chyba do 10tc albo 12tc. Nie jest to przyjemna procedura, pełna bólu z tego co widziałam. Warto to robić w miejscu, gdzie jest łatwy dostep do lekarza. Tam wszystko opisują co i jak, są historie kobiet też.
  • Odpowiedz
Poza tym może sie urodzić chore od leków, które przyjmuje

@Lonate: Warto sprawdzić co to za leki, i czy na pewno mogą spowodować jakąś chorobę. Pytanie też jaką? Bo taką dziurę w sercu można naprawić. Pamiętaj, że mogą istnieć różne leki na tę samą chorobę psychiczną. Co masz na myśli poprzez "ciężką sytuację psychiczną"? Podejmuje próby samobójcze?

Oczywiście porozmawiaj z nią, przedstaw każdą możliwość, aborcję zostaw jako ostateczną ostateczność.
  • Odpowiedz
@Proximian to chyba było do @Onaaa20 :) Ale ogólnie niektóre psychotropy mają nakaz np. stosowania antykoncepcji (co raczej nie stosuje się u pacjentów na oddziale, chociaż znam przypadek dziecka z takiego oddziału, zrobione miedzy pacjentami) jednocześnie bo ciąża w połączeniu z takimi lekami kończy się ciężkimi, często letalnymi, wadami genetycznymi płodu. Niestety zyjemy w kraju, gdzie takie dzieci trzeba rodzić (w teorii bo w praktyce kobiety ogarniają papier od psychiatry,
  • Odpowiedz