Wpis z mikrobloga

• 352
@ShadyTalezz: przecież tam na sortowniach inpostu 9 na 10 pracowników to ludzie na zleceniówkach a Brzoska to zwykły janusz - ale to nie tylko w inpoście, u innych firm kurierskich jest to samo, wiem, bo w okresie studiów dorabiałem sobie na sortowniach XD
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz kiedyś bym napisał, że Brzoska Sigma. Teraz się z tego śmieję jaki głupi byłem. Konfiarze już pewnie skriny porobione i będą jako "oranie" tagować. No cóż, trzeba wspierać milionerów( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz bo nie zatrudnia na śmieciówkach, tylko B2B ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak każda firma, która chce tylko spijać śmietankę, a w razie problemów wyprzeć się, bo przecież to podwykonawca inna firma kwi
  • Odpowiedz
  • 35
@tellet: w dpd jest tak samo, to że kurierzy podpisują te umowy nie sprawia, że to co robi inpost jest wporządku, śmiej się z kurierów i liż buciki brzosce, poczekamy aż twój pracodawca stwierdzi, że idziesz na b2b a potem wywali cię bez okresu wypowiedzenia i odprawy jak mu już nie będziesz potrzebny
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz: No i jestem na b2b już od ponad 3 lat i jakoś jedyne kogo wywalili to uopiarzy jak się projekty wyłożyły dwa lata temu. Nawet jakby mnie wywalili, to mam jeszcze kilka kontraktów, które dostarczają mi średnią krajową netto.
I co teras?
Jak nie pasuje komuś b2b to niech zmienia firmę.

ah, no tak... przecież nic innego się nie potrafi, co nie?
  • Odpowiedz
  • 70
@tellet: typie klepiesz pewnie jakiś kod i myślisz, że jesteś lepszy od kurierów a jesteś dla kapitału takim samym pionkiem jak oni i jak będą mogli zastąpić twoją pracę czymś tańszym to zrobią to bez mrugnięcia okiem, jak ci pasuje b2b to spoko rób sobie, ale wywalanie przymusowo kurierów, którzy realnie nie prowadzą działalności gospodarczej tylko pracują dla 1 firmy to jest patologia i bronienie tego to debilizm i odrealnienie,
  • Odpowiedz
@StdPtr prawdopodobnie prawda jest po jego stronie, bo to nie on literalnie zatrudnia na śmieciowych ale np agencja jakaś pośrednictwa która wynajmuje mj pracowników na godziny, może to trwać miesiącami. On płaci fakturę i nara. A jak agencja zatrudnia? No to@nie jego sprawa
  • Odpowiedz
No i jestem na b2b już od ponad 3 lat i jakoś jedyne kogo wywalili to uopiarzy jak się projekty wyłożyły dwa lata temu. Nawet jakby mnie wywalili, to mam jeszcze kilka kontraktów, które dostarczają mi średnią krajową netto.

@tellet: gościu, co innego jest prawnik/lekarz/informatyk na b2b który ma niezłą pozycję negocjacyjną, brak typowych ryzyk w pracy typu złamana noga, a b2b zapewnia mu wyższe zarobki netto a co innego
  • Odpowiedz