Wpis z mikrobloga

#plus #netia #internet #problemypierwszegoswiata

K---a nie mam już sił do Plusa i ich Internetu.
Jakiś czas temu (kilka lat w tył) Tauron podłączył na moim wypizdowie światłowód, wszystko zajebiście do momentu, kiedy nie zamontowaliśmy go w domu.
W czwartek przyjechał gościu, zamontował światłowód i tyle, z ojcem musiałem robić resztę prac bo Taurun nie zajmuje się takim czymś, a Plus nie wysyła monterów od tego.
Po zamontowaniu okazało się, że od początku ta stara k---a internet z Plusa nie chce współpracować, raz jest za wolny, raz wywala każdego z sieci i tak w kółko.
Jest jakieś rozwiązanie na to w tym momencie? Dzwonić do Plusa będziemy na dniach, ale zastanawiam się czy jest to jakiś problem pokroju konfiguracji routera albo cokolwiek takiego, bardzo liczyłem że internet już będzie śmigał bez problemu, a jak narazie jest gorzej niż na radiowym który mieliśmy przez pare lat.
Router: Huawei DN8245X6
Kable UTP cat5e. testowane po montażu więc u nich żadnego problemu bym nie widział, światłowód tez był testowany przez fagasa od Tauronu, ale wszystko było legancko zrobione.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@wulgarny_wujo: światłowód jest własnością Tauronu, Plus jak i inne marki dzierżawią tylko kable, więc do montowania wysyłają ich "specjalistów". Plus albo raczej Netia daje mi usługę taką, że dostaje router i mogę sobie go podpiąć.
Szczerze nie wiem kto ponosi konsekwencje tego czynu, ale chciałbym to jakoś rozwiązać po prostu.
  • Odpowiedz
ponawiam, co i jak testował fagas z Tauronu?
jakość internetu zależy głównie od jakości łącza, jeśli Tauron budował sieć kilka lat temu to mogła się zdegradować jeśli nie trzymali się sztuki budowlanej.
  • Odpowiedz
  • 0
@wulgarny_wujo: akurat do Plusa, albo nie nie konfigurują tych routerów przed wysłaniem ich klientom, albo nie wiedzą w ogóle na czym ta praca polega.
Dwie godziny po telefonie wspomniany przy rozmowie wczesniej technik sie ze mna skontaktowal i powiedzial ze cos tam pogrzebali, zeby sprawdzac i beda dzwonic jeszcze.
  • Odpowiedz