Wpis z mikrobloga

Piszę tu ponownie bo dalej irytuje mnie dźwięk "obijania się wentylatora o jakiś plastik" bo tak ten dźwięk definiuję choć nie jestem tego pewien.
Mój słuch wskazuje na miejsce pomiędzy wentylatorem procesora a kartą graficzną, wentylator procesora i ten świecący się wentlator po lewej odpada bo podłączałem oba i dźwięk ten nie ustawał.
Wentlatory po prawej dla pewności też odłączyłem i nic się nie zmieniało
Dwa wentylatory znajdujące się w dolnej części karty graficznej odpadają bo one załączają się co jakiś czas a dźwiek ten nie ustaje na choćby sekundę.
Pytanie brzmi, czy karta graficzna może posiadać wewnątrz jakiś inny wentylator który działałby cały czas?
Czy jest opcja żeby jakoś bezpiecznie odłączyć zasilanie tylko od karty graficznej aby sprawdzić czy ten dźwiek zniknie?
Zielony w tym jestem xD

#pcmasterrace #komputery #amd
EjniaKK - Piszę tu ponownie bo dalej irytuje mnie dźwięk "obijania się wentylatora o ...

źródło: 1000002780

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@plusbear: przy kliknięciu zamknij system dźwiek automatycznie ustaje (reszta wentlatorow jeszcze przez chwilę widocznie pracuje), natomiast przy włączeniu komputera dźwięk ten pojawia się po jakiejś minucie od załączenia
  • Odpowiedz
  • 0
@plusbear: wytargałem zasilacz na zewnątrz i odpada, dźwięk ten dalej dochodzi ze środka
Mikrofon telefonu ma za dużą czułość ale nagrałem to wszystko
EjniaKK - @plusbear: wytargałem zasilacz na zewnątrz i odpada, dźwięk ten dalej docho...
  • Odpowiedz
@EjniaKK: k---a p--------z sie z tym jak matka z łobuzem, wez odepnij wszystkie wentyle odepnij wentyl cpu i zobacz czy dalej dzwiek wystepuje, jesli tak to zostało ci tylko gpu pozdrawiam
  • Odpowiedz
  • 0
@Zerp: no tak tylko że ja już wszystko co napisałeś zrobiłem, jedynie gpu nie odłączałem ale tam widze normalnie że wentylatory stoją.
Wiec jednak to nie jest dźwięk wentylatora tylko czegoś innego.
  • Odpowiedz