Wpis z mikrobloga

Jak można uważać, że życie to jest jakiś cud, życie 90% Polaków to jest chujnia z grzybnią. Te smutne zmęczone życiem twarze, które mijam na przystanku, w sklepie, na ulicy.
Cała masa Polaków pracuje w jakichś kolchozach kręcąc kluczem raz w lewo, raz a prawo, potem wracają do domu, walą jakieś harnasie, oglądają trudne sprawy i spać i następnego ranka znowu to samo. I tak do śmierci bo przecież nie do emerytury.

Pomijając już to, że ludzie z natury nie są stworzeni do pracy jaką znamy dzisiaj, praktycznie wszystkie rodzaje prac jakie wykonują ludzie są niezgodne z naszą naturą. Nie ma co się dziwić, że tyle jest depresji i samobójstw.

Strzelam, że mam życie lepsze niż 80% wykopkow, a i tak uważam, że to jedna wielka kosmiczna chujnia xD

#antynatalizm
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Techguy91: Ciężko się nie zgodzić z tym co piszesz, tylko u ludzi mechanizm wyparcia działa tak mocno, że na pytanie czy są szczęśliwi odpowiadają że tak XD moja matka pracuje w gównorobocie, której nie lubi i jest samotna, ale jak trzeba to usilnie mi wmawia, że jest happy i ja też powinnam być XD
  • Odpowiedz
@Alzena: Mimo, ze autor akurat chyba do takich osob nie nalezy to na wykopie jest moda na narzekanie i widzenie we wszystkim problemu, bo wtedy mozna sobie wmowic, ze kazdy ma gowniane zycie i to jest uwarunkowane czynnikami zewnetrzynymi, ktorych zmiana jest niemozliwa.

A prawda jest taka, ze poza ekstremalnymi przypadkami jak ktos jest wystarczajaco zaparty i pracowity (na roznych plaszczyznach, nie tylko finansowych) to pracujac kazdego dnia w kierunku
  • Odpowiedz
@Techguy91 ja tam nie jestem zmęczony swoim życiem. Mam takie na które sobie ciężko zapracowałem i w sumie niczego mi nie brakuje. Nie zarabiam 15k ani nawet połowy z tego, nie mam własnego mieszkania ale wynajmuje od rodziców, nie mam super fury ale stary samochód, nie mam żony, dzieci, nawet partnerki mam za to garstkę znajomych, którzy są znajomymi a nie tylko do podbijania ilości znajomych na FB.
Po prostu robię
  • Odpowiedz
@Techguy91: eccliastes tez tak twierdził a mial wszystko i korzystal ze wszystkiego, ja tam jednak wole zyc z umiarem i poniekad isc w self improvment jak jegertilbake napisal i niema takiej chujni
  • Odpowiedz
@Techguy91: no tak, szczególnie jak żyje się w nieudanych związkach, albo samotności. Mając kochającą rodzinę życie nawet w trudnych warunkach może nie być takie straszne. Bez najbliższych osób, które są oparciem no to faktycznie musi być chujnia. Nawet jak ma się życie lepsze niż 80% wypopków xD
  • Odpowiedz