Wpis z mikrobloga

Hejka. Mam jakieś 2g suchych GT. Zastanawiam się czy zjeść normalnie popijajac kwasnym sokiem (ostatnio po zjedzeniu 20g świeżych miałem rewelację żołądkowe co mnie przytloczylo) czy spróbować to pokruszyć zalać sokiem z cytryny o wypoczynku tzw lemon tek? Tylko pytanie czy mam spić sam wywar i namoczone grzyby wyrzucić czy wszystko razem do pysia i przełykamy?
#psylocybina #grzybki #psychodeliki
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@koloras90: ostrożnie z lemon tekiem, 2g mogą walnąć jak pociąg. Nie wiem na ile jesteś doświadczony, ale jeśli nie jakoś bardzo to lepiej normalnie je zjeść. Po prostu nie jedz ciężkich rzeczy wcześniej i wypij gorzką herbatę że świeżym imbirem.
  • Odpowiedz
  • 0
@TheRealMikz: bardzo dzięki za sugestie, zastosuje się do nich. Mam imbir, mam herbe. Spróbuję ten sposób, najwyżej następnym razem będę kombinował z lemon tekiem :)
Mam jeszcze jedno pytanie. Co do doświadczenia- zjadłem raz 10g świeżych malutkich grzybków I zaskoczył mnie poziom tripa. Później zjadłem 20g tego samego czyli mega mini swieze grzybki, przepite sokiem z cytryny. Wtedy miałem właśnie rewelacje żołądkowe, ale trip..ojeju, rozpłynąłem się wraz z rzeczywistością. I
  • Odpowiedz
@koloras90: wiesz co, nie próbowałem świeżych, ale nie słyszałem żeby świeże były mocniejsze od suszonych. Na pewno popicie cytryną mogło je wzmocnić, chociaż nie tak, jak normalny lemon tek
Pamiętaj, że grzyb grzybowi nierówny, niektóre sztuki mogą mieć więcej alkaloidów niż inne. Poza tym mówisz, że były malutkie, a małe mogą mieć procentowo więcej mocy niż duże.
  • Odpowiedz
@koloras90: sok będzie nasycony psylocyną, jednak materiał wciąż będzie jej trochę zawierał, więc jak wolisz - jak usuniesz to będzie trochę słabiej niż jak to zjesz, ale z drugiej strony lżej dla żołądka, no i mniej obrzydliwie.
  • Odpowiedz
@koloras90 Jeden rabi powie tak, drugi rabi powie nie. Ja nie usuwałem materiału. No i 10g a 20g świeżych to jest 100% różnicy, także ten. Popicie cytryną mogło pomóc ale nie musiało, to jest już sama w sobie dobra dawka, no i każdy grzybek jest inny. Ponoć małe niewyrośnięte zawierają tyle samo substancji co duże także wiesz

@TheRealMikz Uważam że świeże mają w sobie coś, niby to samo ale jednak
  • Odpowiedz
Uważam że świeże mają w sobie coś, niby to samo ale jednak trochę inaczej.

@espenio: możliwe, jak będę miał okazję to z pewnością się przekonam. Możliwe jest też to, że ta różnica ma wyłącznie psychologiczne podłoże, ale w sumie jeśli będzie "to coś" to jaka to różnica z czego to wynika ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
  • Odpowiedz
@TheRealMikz Zgadza się, liczy się efekt. Tak samo jak najlepszego tripa miałem po świeżych truflach dopiero co wyciagnietych z substratu, innego najlepszego też po swieżutkich truflach. Z tego tytułu najbardziej lubię trufle i uważam że mimo to że to niby to samo, ale jednak inaczej ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@espenio: trufle zdaje się są całkiem mocne, prawda?
Ja mam ochotę na cyanescens, słyszałem o nich super rzeczy, choć z drugiej strony ich moc brzmi trochę onieśmielająco.
A co do "to samo, ale inaczej" to nie da się dwa razy wejść do tej samej rzeki, każdy trip jest w sumie inny.
  • Odpowiedz
@TheRealMikz Jak są świeże to są mocne ale szybko tę moc tracą, a nikt trufli nie suszy bo wychodzi kamień. Trufle również bardziej mi smakują, coś ala orzechy włoskie. Truflowa dawka to 20g świeżych. Z tego powodu suszone owocniki są bardziej praktyczne.
Po cyanescens (a może to było po azurescens?) podobno można dostać "wood paralysis" i nie jest to przyjemne, za to krążą legendy o ich mocy. Nasza rodzima semilanceata jest
  • Odpowiedz
@espenio: o patrz, nie wiedziałem o tym paraliżu. Dzięki za ostrzeżenie!

Też bym popróbował, ale ze względów praktycznych cubensisy są grane, a te inne gatunki to już dla pasjonatów, ewentualnie ludzi którzy zbierają w danej części świata.

Cyanescens akurat da się skombinować ( ͡°
  • Odpowiedz
  • 1
@espenio: @TheRealMikz chłopaki to jeszcze zapytam sie raz, żeby rozwiać wątpliwości.. ogólnie jadłem 2 razy po około 20g:
1. świeże, male osobniki, popite cytryną
2. spore rozwinięte osobniki, podsuszone (wczesniej zważone, około 20g)

oczywiście ta pierwsza sesja była czułem sporo mocniejsza, miałem wręcz techno w głowie - jakby dźwięki 8 bitowe, poczucie rozpłyniecia (serio nawet poczułem że ziewanie jest mną, a ja ziewaniem ( ͡°
  • Odpowiedz
@koloras90 Wysuszonych zjadłeś 20g? Śmiem wątpić ( ͡º ͜ʖ͡º).
Jeśli masz sensacje żołądkowe to walnij sobie lemon teka z 3g suszu i juz, powinno pomóc. Szybciej wchodzi szybciej schodzi. Można jeszcze herbatkę zrobić ale ja nigdy nie robiłem, przepisy w internetach. Sporo ludzi odfiltrowuje grzyby po tym jak wymoczą je w cytrynie i mówią że działa, ale ja tak nie robiłem nigdy to nie wiem.
Jak
  • Odpowiedz
  • 0
@espenio: 20g odwazonych świeżych rzecz jasna, ale zdążyły podeschnac więc pewnie utraciły trochę psylo.
Przyznam że pierwsze podroz z 20g mocno weszło, myślę że spróbuję coś takiego z lemontekiem za jakiś czas. Chociaż przyznam że miałem mniejsze wizualizacje niż po zjedzeniu 10g świeżych na sam początek z grzybami, nielogiczne to.
No i
Zastanawiam się czy mocniejsza odmiana spodowuje że mniej będzie trzeba zjeść i przez to dolegliwości będą mniejsze?
  • Odpowiedz
@koloras90 Jak zdążyły "podeschnąć" to może dlatego miałeś sensacje żołądkowe? Świeże grzyby to maks 2 dni w papierowej torbie i w lodówce bo zaczynają się psuć, najlepiej po zbiorze od razu w suszarkę 24h 50 stopnii.
To weź sobie te p---s envy albo coś w podobie i będziesz miał odmianę która ma największe prawdopodobieństwo wydania "mocnych" osobników, chociaż tak jak wcześniej pisałem to jest jeden gatunek i zależy jak trafisz, to
  • Odpowiedz
@koloras90: przykro mi Miras że herbatka nie podziałała. Możesz jeszcze spróbować sproszkować je i zapakować w kapsułki. Tak czy inaczej jeśli masz aż tak wrażliwy żołądek, to może rzeczywiście lemon tek będzie najlepszy dla Ciebie, ale nie leć od razu tak grubo jak @espenio radzi czyli 3g w lemon teku, on potrafi naprawdę zaskoczyć.

teraz moje pytanie - na kolejnej sesji lepiej zarzucić 3g czy zostać przy dawce 2
  • Odpowiedz