Wpis z mikrobloga

Dostałem mandat za brak biletu na parkingu Lidla xD moja wina, kłócił się nie będę. Pytanie czy jak tego nie opłacę to będą jakoś to bardzo ścigać? Czy to tylko straszenie...
#lidl #prawo
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cisiur: możesz się odwołać przesyłając rachunek w sklepie. A zresztą jak nie masz to podobno parking nie ma żadnej mocy prawnej żeby iść do sądu za nieopłacenie parkingu. Tak czytalem
  • Odpowiedz
@Cisiur: olej. Oni żerują na tych którzy się wystraszą i płacą, koszty postępowania o tzw oszustwo są nieopłacalne bo potem zawsze możesz się odwołać żeby wskazali nagranie że byłeś na parkingu dłużej niż darmowy czas dla klienta, niech pokażą w ogóle nagranie kto kierował itd.
Nie widziałem chyba jeszcze Lidla z monitoringiem na zewnątrz także…
  • Odpowiedz
@proud2bpolish: jeżeli cieć robi zdjęcie to szyby albo przodu auta, że włożył fizycznie mandat za wycieraczkę. Czego to dowodzi? Że teoretycznie został ci przekazany mandat, nic więcej. Nie ma kierowcy, nie ma godziny przyjazdu ani wyjazdu auta.
  • Odpowiedz
@waleczne_serce niestety byłem tego świadkiem, przez pomyłkę pracodawcy wykupującego miesięczny parking. Facet robił zdjęcie tak, żeby już mieć podkładkę, że auto faktycznie tam było w całej okazałości, poza tym po co coś więcej jak ujęta rejestracja?
  • Odpowiedz
@proud2bpolish: powtórzę się - czego dowodzi zdjęcie? Tego że auto stało na tym parkingu, nic więcej. Nie ma godziny wjazdu, nie wiadomo kto kierował, w regulaminie jest np godzina gratis dla klientów i jeśli op zrobił zakupy to ma podkładkę że był klientem i zawsze może twierdzić że włożył za wycieraczkę, ale wiatr wywiał. Nie ma nagrania jak wiatr wywiał, ale tak samo apcoa nie ma nagrania że nie było
  • Odpowiedz
@waleczne_serce apcoa w tym miejscu co parkowałem nie wymaga biletu za oknem, bo nr rej. Się wprowadza do parkometru. Pod lidlem trzeba włożyć i tam masz za darmo parking jak weźmiesz bilet. Nie ma praktycznie tak, że idziesz do parkometru, a ktoś ci wlepia mandat. Facet wprowadza to zdjęcie do systemu od razu, więc godzina i data jest. Chłopie Twoje argumenty o wietrze są strasznie słabe.
  • Odpowiedz
@Cisiur już ostatnio pisałem, że jak sam im danych osobowych nie dasz bo się wystraszysz i nawiążesz kontakt to mogą cię w dupę pocałować. Wywal kwitek i elo. A te fotki to ja też se mogę fotki randomowych aut porobić.
  • Odpowiedz