Wpis z mikrobloga

Drogie Mirki i Mirabelki,
robię wielkie 25kg rozdajo moich głośników Logitech Z-5500, mokry sen każdego dzieciaka słuchającego muzyki na komputerze w latach 2000. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Postanowiłem kiedyś spełnić to marzenie i mam je od nowości. Niestety ze względu na masę problemów od wielu lat nie były używane. Podłączyłem je wczoraj żeby sprawdzić czy nadal działają Link do nagrania

Przy okazji tego chciałbym Was prosić o pomoc w udostępnieniu zbiórki na leczenie mojej żony. Okazuje się że zbiórka to przede wszystkim wielkie wyzwanie marketingowe gdzie bardzo trudno jest dotrzeć do dużej ilości ludzi. Chyba że ktoś jest celebrytą, influencerem, ale zwykli zjadacze chleba jak Ty czy ja mają z tym pod górkę. Więc nawet jeżeli temat kompletnie Cię nie interesuje, proszę wrzuć link do zbiórki gdzie możesz, to nic nie kosztuje.

Dodatkowo mogę Was przestrzec że istnieje coś takiego jak wady zgryzu np. cofnięta lub wysunięta żuchwa oraz krzywe zęby. Z tym można żyć, ale problem jest taki że nawet jak wyprostujecie sobie zęby to ta ukryta wada będzie Wam z wiekiem degradować staw skroniowo-żuchwowy i może Was doprowadzić do bardzo dziwnych problemów zaczynając od bólów kolan, kręgosłupa, problemów z sercem, słuchem, trzęsącymi się rękami itd ponieważ między żuchwą, a szyją idzie 9 nerwów które uciskane powodują te wszystkie straszne choroby. Więcej dowiecie się z opisu zbiórki.
Nam zdobycie tej wiedzy zajęło ponad 5 lat. Dlatego też treść tej zbiórki ma dużą wartość dla każdego kto zmaga się z krzywymi zębami lub innymi chorobami gdzie nie wiadomo co robić. Pomóż zwiększyć tę świadomość, a może jeszcze komuś uda się pomóc.

Link do zbiórki

Zasady:
- losujemy z pośród plusujących
- w losowaniu może brać udział każdy, ale tylko konta utworzone do czasu publikacji tego wpisu
- plusować można do 20.01.2025 godz. 17:00
- losowanie będzie 20.01.2025 godz. 18:30
- koszt wysyłki kurierem po mojej stronie
- jeżeli ktoś zdecydowałby się wpłacić na zbiórkę i wpisał swój nick z @ np. @seo000 to każdą wpłatę policzę jako dodatkowy plus w rozdajo. Przynajmniej w taki sposób mogę podziękować ludziom którzy chcieliby nas wesprzeć.
- jeżeli ktoś wygra i dostanie paczkę chciałbym żeby pokazał to na mirko. Widziałem mnóstwo rozdajo gdzie miałem wątpliwości czy zwycięzca rzeczywiście coś dostał.

Serdecznie dziękujemy za wszelką formę pomocy

#rozdajo #zdrowie #wykop-zeby
seo000 - Drogie Mirki i Mirabelki,
robię wielkie 25kg rozdajo moich głośników Logitec...

źródło: wykop-zeby

Pobierz
  • 133
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ilirian: tylko, że to nie do końca prawda, ja trzymam język w poprawnej pozycji całe życie, a i tak mam cofniętą szczękę. Oczywiście mam problemy z oddychaniem i jak śpię to oddycham ustami, ale to przez zatkany wiecznie noc, a nie język. W internecie podają tylko jedną możliwą przyczynę tych wad i każdy myśli, że jak zmieni układ języka to magicznie będzie zdrowy. To tak nie działa, bo układ języka
  • Odpowiedz
  • 7
@bossgirl: Strasznie wszystko mieszasz, skutki z przyczyną itd. Diabeł tkwi w szczegółach. Trzymanie języka nic Ci nie da jeżeli masz zakończony rozwój kostny. Poza tym przyczyn wady jest mnóstwo np. uraz z dzieciństwa który poprzestawiał płaty czaszkowe, zbyt wczesna utrata zębów mlecznych, bo jak nie ma zębów to kość nie jest prawidłowo stymulowana, alergie przez które dziecko oddycha przez buzię.
  • Odpowiedz
  • 5
@Rambo5000: Przeczytasz zbiórkę to dowiesz się dlaczego ponad 2 lata szukaliśmy leczenia wady ortognatycznej w Polsce i nie znaleźliśmy leczenia które przechodzimy w Belgii. Pewnie że woleliśmy w Polsce, zamiast co 4-6 tygodni jechać do Belgii i za wszystko płacić w euro szczególnie z chorobą kręgosłupa.
  • Odpowiedz
  • 9
@Ilirian: To Ci nic nie da. Masz już zakończony rozwój kostny do 21 roku życia. Trzymasz język tak jak Twój organizm jest w stanie, bo taką masz strukturę kostną. Jedynym rozwiazaniem jest operacja, zmienia się struktura -> zmienia się funkcja.
  • Odpowiedz
@bossgirl: @seo000 Opisywany problem nie jest wcale tak nieznany na Świecie; za to w Polsce owszem. Ćwiczenia u osoby dorosłej mogą dać ogromne efekty (oczywiście w parze z interwencją chirurgiczną i zaopatrzeniem ortodontycznym, ew. ortopedycznym), ale wymagane jest patrzenie nie tylo przez pryzmat układu mięśniowo-szkieletowego, ale też przepływu powietrza w ciele. Dla zainteresowanych polecam poczytać o założeniach Postural Restoration Institute, ta metoda w ogromnym stopniu opiera się właśnie na
  • Odpowiedz
@seo000: skoro znacie przyczynę - nieprawidłowe leczenie ortodontyczne to proponuję na poważnie rozważyć roszczenie z OC ortodonty. Wszystko oczywiście zależy od kiedy znacie tę przyczynę dla oceny czy się nie przedawniło. To nie będzie łatwy proces, bo schorzenie jest rzadkie, ale gra warta świeczki.
  • Odpowiedz
@Atomowy-Tomek: witam w klubie, u mnie przodozgryz + roszczepienie podniebienia i wargi jako prezent powitalny w tym pięknym swiecie + życie w biednej rodzinie która miała te problemy w dupie. Krzywy ryj zrujnuje twoje poczucie wartosci, praktycznie pozbawi szans na intymne relacje, jak widać wygeneruje nieskończone pasmo kolejnych problemów w przyszłości, problemy z postawa, próchnice, problemy z wymową, socjalizacją i pewnie szybszą śmierć. Ale i tak ci powiedzą że to
  • Odpowiedz
@seo000: no tylko, że ja niby nie mam alergii, a nos mi się zatyka i tak :D Poza tym miałam operacje wycinania migdałków bo one niby powodowały moje oddychanie nieprawidłowe - też nie pomogło :D ale w ogóle napisze do Ciebie na priv zaraz, tylko dokończę czytać całą historię.
  • Odpowiedz
@seo000 Przeczytałem całość, cegiełkę dołożyłem i mam nadzieję, że uda się uzbierać. Dużo zdrówka dla żony, dziecka i cierpliwości dla Was.
  • Odpowiedz
Niedawno się dowiedziałam, że mam tyłozgryz całkowity, retrogenie, paradontozę, zanik kości szczęki i żuchwy. Każdego dnia wpadam w coraz głębszą depresję bo nie mogę znaleść specjalistów, którzy mi kompleksowo pomogą. Chyba się poddam przez względu na koszty i problem nie do naprawy w wieku 30 lat.

Przyczyny to zbyt długie jedzenie przez butelkę, później jedzenie miękkich rzeczy (przez to, że było mi ciężko jeść i gryźć to rodzice dawali mi miękkie rzeczy
  • Odpowiedz
@seo000: nawet nie wiem co powiedzieć. czytałem to wszystko i aż się za głowę złapałem. totalnie nigdy nie słyszałem o takiej akcji. wpłacam! Rozdajo nie chcę. sprzedaj nawet na allegro, kasę weź na leczenie. trzymam kciuki na maxa!
  • Odpowiedz