Wpis z mikrobloga

Drogie Mirki i Mirabelki,
robię wielkie 25kg rozdajo moich głośników Logitech Z-5500, mokry sen każdego dzieciaka słuchającego muzyki na komputerze w latach 2000. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Postanowiłem kiedyś spełnić to marzenie i mam je od nowości. Niestety ze względu na masę problemów od wielu lat nie były używane. Podłączyłem je wczoraj żeby sprawdzić czy nadal działają Link do nagrania

Przy okazji tego chciałbym Was prosić o pomoc w udostępnieniu zbiórki na leczenie mojej żony. Okazuje się że zbiórka to przede wszystkim wielkie wyzwanie marketingowe gdzie bardzo trudno jest dotrzeć do dużej ilości ludzi. Chyba że ktoś jest celebrytą, influencerem, ale zwykli zjadacze chleba jak Ty czy ja mają z tym pod górkę. Więc nawet jeżeli temat kompletnie Cię nie interesuje, proszę wrzuć link do zbiórki gdzie możesz, to nic nie kosztuje.

Dodatkowo mogę Was przestrzec że istnieje coś takiego jak wady zgryzu np. cofnięta lub wysunięta żuchwa oraz krzywe zęby. Z tym można żyć, ale problem jest taki że nawet jak wyprostujecie sobie zęby to ta ukryta wada będzie Wam z wiekiem degradować staw skroniowo-żuchwowy i może Was doprowadzić do bardzo dziwnych problemów zaczynając od bólów kolan, kręgosłupa, problemów z sercem, słuchem, trzęsącymi się rękami itd ponieważ między żuchwą, a szyją idzie 9 nerwów które uciskane powodują te wszystkie straszne choroby. Więcej dowiecie się z opisu zbiórki.
Nam zdobycie tej wiedzy zajęło ponad 5 lat. Dlatego też treść tej zbiórki ma dużą wartość dla każdego kto zmaga się z krzywymi zębami lub innymi chorobami gdzie nie wiadomo co robić. Pomóż zwiększyć tę świadomość, a może jeszcze komuś uda się pomóc.

Link do zbiórki

Zasady:
- losujemy z pośród plusujących
- w losowaniu może brać udział każdy, ale tylko konta utworzone do czasu publikacji tego wpisu
- plusować można do 20.01.2025 godz. 17:00
- losowanie będzie 20.01.2025 godz. 18:30
- koszt wysyłki kurierem po mojej stronie
- jeżeli ktoś zdecydowałby się wpłacić na zbiórkę i wpisał swój nick z @ np. @seo000 to każdą wpłatę policzę jako dodatkowy plus w rozdajo. Przynajmniej w taki sposób mogę podziękować ludziom którzy chcieliby nas wesprzeć.
- jeżeli ktoś wygra i dostanie paczkę chciałbym żeby pokazał to na mirko. Widziałem mnóstwo rozdajo gdzie miałem wątpliwości czy zwycięzca rzeczywiście coś dostał.

Serdecznie dziękujemy za wszelką formę pomocy

#rozdajo #zdrowie #wykop-zeby
seo000 - Drogie Mirki i Mirabelki,
robię wielkie 25kg rozdajo moich głośników Logitec...

źródło: wykop-zeby

Pobierz
  • 133
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 21
@seo000 powodzenia w zbieraniu. Prawie 30 lat temu spotkałem się z podobnym przypadkiem. Koleżanka zaczęła mieć ogromne problemy z nogami. Sprawdzali jej wszystko. Okazało się, że powodem są zęby. Pamiętam, że leciała do Stanów na jakąś operację, żeby to wszystko wyprostować.
  • Odpowiedz
  • 150
@Grysik: Jestem w szoku po tym co napisałeś że ktokolwiek wtedy na to w Polsce wpadł, bo dziś nikt się taki nie znalazł. Natomiast w USA i Kanadzie rzeczywiście zajmowali się tym nawet 40 lat temu.
Tutaj możecie sobie zobaczyć co się dzieje z ludźmi którzy mają wadę zgryzu, nie wiedzieli o tym i mieli pecha.
seo000 - @Grysik: Jestem w szoku po tym co napisałeś że ktokolwiek wtedy na to w Pols...
  • Odpowiedz
@seo000 przeczytałem całe i dorzuciłem coś od siebie.
Bardzo skrupulatnie zrobione. Ale nie wiem czy ciut bym nie skrócił, w polowie tej ściany tekstu w opisie zbiórki miałem ochotę się poddać.
Może jakiejś tldr na początku trochę czytelniej zrobione?
  • Odpowiedz
Wam z wiekiem degradować staw skroniowo-żuchwowy

@seo000: problem w tym, że nawet po operacji będzie. Te operacje zmieniają tylko wygląd fizyczny, nie zmieniają ustawienia stawów per se, nie zmieniają naszej mechaniki ruchów.
Wiesz, że przenosząc ciężar ciała podczas chodzenia do tyłu rozwiniesz bardziej wysuniętą żuchwę, a bardziej do przodu - cofniętą? Że kobiety z natury wysuwają się do przodu (i mają też naturalnie delikatniejsze rysy twarzy) ponieważ w trakcie dojrzewania rosną
bossgirl - > Wam z wiekiem degradować staw skroniowo-żuchwowy

@seo000: problem w tym...
  • Odpowiedz
@seo000: Btw z tego co się orientowałam to takie operacje są prowadzone w PL, a czytam, że wy szukacie specjalistów z Belgii? Konsultowaliście się z kimś w PL? Ostatnio gadałam z dziewczyną, która sobie zrobiła operację szczękową w PL i jej prywatnie to wyszło ok. 100k pln.
W necie też działa dziewczyna, która zajmuje się czymś innym, ale też miała operację dwuszczękową w PL - Agnieszka Niedziałek. Obczajcie sobie.
Nie
  • Odpowiedz
@seo000: to jest niesamowite i przerażające zarazem, że od zębów i szczęki może się zacząć poważna choroba… Powodzenia i zdrowia dla żony życzę.

Przykro mi się zrobiło jak czytałem, że pytaliście rodziny i znajomych o tymczasową zamianę samochodu, żeby dojeżdżać na leczenie, a każdy miał to w dupie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Z zębami i zgryzem nie ma żartów. Dodam jeszcze, że kiedyś pisała tu jedna
  • Odpowiedz
@seo000: co oni konkretnie robią na tym filmiku, co to jest alm? Przecież aparaty poszerzające są od dawna powszechnie stosowane. Możesz trochę wyjaśnić?
  • Odpowiedz
  • 6
@bossgirl: To co piszesz jest bardzo dalekie od prawdy. Skupiasz się tylko na aspekcie funkcjonalnym czyli tzw fizjoterapii, a to rzeczywiście jest droga donikąd w tym wypadku. Operacje ortognatyczne poprawnie wykonane czyli z uwzględnieniem szerokości wady zmieniają absolutnie postawę. Postawę też da się naprawić, ale nie ćwiczeniami, bo jest to problem strukturalny, a w Polsce niestety nie ma takiego leczenia które byłoby w stanie to zrobić.
Natomiast nawet pierwsza operacja
  • Odpowiedz
  • 4
@seo000 wpłacone i życzę powodzenia żonie ;) te głośniki są mega. Mój ex szwagier kiedyś takie kupił za grube pieniądze. Teraz produkują jakieś popierdułki. Jak kogoś wylosujesz i nie odbierze to chętnie je odkupię :D
  • Odpowiedz
Ja ostatnio odkryłem że trzymam język w złej pozycji, powinien przylegać do podniebienia nad przednimi zębami a mój zawsze trzymałem w tyle gdzieś na dole ust. Niby drobnostka a w internecie jest sporo przykładów jak poprawne trzymanie języka potrafi zmienić ludzką twarz, posture itd
  • Odpowiedz
@seo000: przecież retrogrnia i progenia są leczone w Polsce w ramach NFZ. Nawet jak chcesz to zrobić prywatnie to jest koszt 25-50 tys za samą operacje. Z laryngologiem, aparatem ortodontycznym i wizytami u specjalistów to będzie około 100 tys jeśli ma się zdrowe zęby.
  • Odpowiedz
@seo000: w ogóle w wieku dorosłym nie ma takiego leczenia fizjo, które by było w stanie naprawić niektóre powstałe wady. Trochę źle mnie zrozumiałeś. Zaczęłam czytać tę zbiórkę, no w tym wypadku to łapałabym się każdej deski ratunku, prawdopodobnie taka operacja pomoże wrócić do życia. Powodzenia i popatrzyłabym jednak w PL, bo z tego co wiem to przy poważnych problemach to leczenie jest całkowicie w PL refundowane, znowu polecam spojrzeć
  • Odpowiedz
  • 12
@bossgirl: Przeczytaj treść zbiórki to dowiesz się dlaczego przez ponad 2 lata szukając w Polsce nikt nie potrafił wykonać tej operacji. Dlaczego w małej Belgii jeden chirurg wykonuje tego typu operacji ponad 300 rocznie, a w Polsce są one NIEPOTRZEBNE?! Pewnie że chcieliśmy zrobić operację w Polsce, po co narażać się na takie odległości i koszty?
Żeby zrozumieć co on robi musisz obejrzeć filmy ze zbiórki, bo temat jest po
seo000 - @bossgirl: Przeczytaj treść zbiórki to dowiesz się dlaczego przez ponad 2 la...
  • Odpowiedz