Wpis z mikrobloga

@Pol753: też bym nie przyszedł. Jak są tacy nowocześni, to niech zorganizują animatorkę dla bombelków. Ile to może kosztować, 600 zeta?
Zapraszasz znajomych tylko po to, żeby każdy rodzic miał problem z kim gówniarza zostawiać.
Ewentualnie każdy rodzic może sam sobie wynająć animatorkę i te kilka stówek odliczyć z koperty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Pol753: kobiety to jednak inny wszechświat. Za młodego nie mogłem zrozumieć dlaczego w historii świata zawsze było tyle metod kontroli kobiety przez mężczyzn, narzucania woli i zachowań, a świat był patrialchalny z zasady. Teraz już rozumiem.
  • Odpowiedz
Ewentualnie każdy rodzic może sam sobie wynająć animatorkę i te kilka stówek odliczyć z koperty

@Bestia_z_Jellystone: a potem kilka stówek doliczyć za "talerzyk" dla g------a albo też jak rodzic nie ma co zrobić z dzieckiem to może opiekunkę wynająć
  • Odpowiedz
@Pol753: Prawda jest taka że albo zaprasza się całą rodzinę albo wcale, jeśli ktoś podejmuje decyzję o organizowaniu wesela bez udziału dzieci a jak się je posiada to kategorycznie należy odmawiać.

I jeszcze te grubiańskie "To jest nasz dzień, nie wasz" no ok skoro jest waszym dniem to wasza egoistyczna wybiórczość i życzeniowość nie zostanie spełniona, na koniec jeszcze obraza że zniszczyłeś komuś wesele.
  • Odpowiedz
@Rodriquez: jako organizatorka wesela ma prawo ustalić zasady na jakich będzie organizowane. To "Młodzi" decydują jak i z kim chcą się bawić. Jak kumpel zaprasza mnie na p--o, to nie wpraszam mu się z dziećmi i nie wymagam żeby organizował czas moim dzieciom. Jak nie mam jak załatwić opieki, to nie idę i tyle. Bez dramatyzowania jak to nikt inny oprócz mnie nie chce organizować czasu moim dzieciom.
  • Odpowiedz
@Pol753 Obie są porąbane i dorabiają jakąś ideologię do prostej sprawy.
Niektórzy robią takie wesela bo zwyczajnie chcą by goście się dobrze bawili a nie nianczyli dzieci.
Potem jest problem ze spaniem tych dzieci itp. Pisanie jednak o kosztach to trochę zal.
Z 2 strony jak komuś to nie pasuje to nie przychodzi i tyle. Wymyślanie jakieś nienawiści do dzieci i wyzywanie od Warszawki to już szukanie problemów na siłę.
  • Odpowiedz
byłem na kilkunastu weselach, wszystkie były z dziećmi. serio jest teraz taka moda, że dzieci naszych gości są problemem?

@przeciwko78: tak. Jest od kilku lat jakaś dziwna moda na utrudnianie gościom życia. Kilka rzeczy mi się podoba w nowoczesnych weselach, np cocktail bar zamiast wódy, ale antynatalizm w społeczeństwo wszedł za mocno.
  • Odpowiedz