Aktywne Wpisy

ted-ed-tyi +22
Lęk przed pójściem do pracy.
Ostatnio zwolniłam się z pracy, od tej pory panicznie boję się powrócić do pracy. Mam jeszcze oszczędności, jednak tak bardzo się boję. Byłam u psychologa, ale to nic nie dało.
Ostatnio zwolniłam się z pracy, od tej pory panicznie boję się powrócić do pracy. Mam jeszcze oszczędności, jednak tak bardzo się boję. Byłam u psychologa, ale to nic nie dało.

ada_lovelace +23
dlaczego nie śpisz

źródło: comment_1598489150az1ApcYruWaE4q4T6wNLNK
Pobierz
ale wy jesteście naiwni. Nikt nie przedstawi żadnych dowodów bo ich po prostu nie ma. Nie ma żadnych obcych na ziemi ani w jej pobliżu. Na naszej planecie jesteśmy tylko my i daleko daleko nic. Nikt nas nie odwiedza i nie chowa się za chmurami czy innymi krzakami żeby sobie na nas popatrzeć z daleka. Ogarnijcie się!. USA znowu przedstawi wyssane z d--y opowieści z mchu i paproci bez żadnych twardych dowodów. To jest tylko mydlenie oczu takim naiwniakom jak wy.
źródło: sceptyk
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Ja nie wiem, ale takie oświadczenie to raczej osobista wiara, bo wątpię, że zbadałeś świat na tyle, aby być uprawnionym do takiej pewności
Komentarz usunięty przez moderatora
@pokipoki: oczywiście, że nie ma. Żeby spełnić takie kryteria to ten kontakt musiałby był tak złożony, że ja pitolę. Musielibyśmy w tym celu:
A: nawiązać komunikację wraz z uzgodnieniem całej językowo-semantycznej jej struktury, przy czym ta struktura by musiała być na tyle skuteczna żeby potwierdzić że faktycznie mamy do czynienia z inteligentną, obcą cywilizacją
Jest tego po prostu w c--j
Wygląda to jak zwykle programowanie społeczne
@bo-banley: no tak, wszyscy naukowcy mogą się mylić, bo przecież nie ma pewności. Wszyscy naukowcy i nauka, kontra gdybanie.
@bo-banley: niczego nie da się udowodnić z całkowitą pewnością jak się uprzesz więc to nie jest logiczna postawa. Ty nie udowodnisz, że w naszych domach nie kryją się niewidzialne różowe smerfy
Masz tu takiego pana
https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C773133%2Cbyly-szef-programu-kosmicznego-izraela-w-wywiadzie-dla-dziennika-jediot
A tu masz 3
To właśnie dla Was jest to pranie mózgów - jak zobaczycie obca cywilizacje to wysiądą Wam klepki
Patrz wpis wyżej, se poczytaj, wysnuj własne wnioski