Wpis z mikrobloga

Jakie herbaty lubicie pić? Jakieś mieszanki?
Ja sobie udobruchoałem pu-erh czerwoną i jak kupiłem opakowanie tak piję ją już ponad 2 lata i mi sie jeszcze nie skończyła.
Wcześniej smakowała mi biała herbata miałem taką z auchana bo nigdzie indziej nie było w ofercie, bardzo delikatna herbata na tyle delikatna że czasem nie wiedziałem czy mam herbatę czy nie...

A jak u was? Warto w ogóle inwestować taki chory hajs w te drogie zielone japońskie czy to smak jak każda zielona herbata?
#herbata
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Uuroboros: Ja pijam tylko czarną liściastą Yunnan, zazwyczaj z plastrami korzenia imbiru. Kupuję to w kilogramowych torbach w sklepach internetowych. Zrezygnowałem z kupowania w zwykłych sklepach, bo opakowania są za małe, ceny wysokie i często nie ma takiej herbaty jak lubię.
  • Odpowiedz
@Uuroboros: ale które konkretnie? Chodzi ci o zieloną liściastą, czy zieloną matchę? Ja pijam matchę, ogólnie zastępuje mi trochę ona 1 posiłek w trakcie dnia/traktuje to jako taki treat, ale pije ze spienionym mlekiem kokosowym, lub migdałowym, plus z cynamonem cejlońskim.
Czy warto inwestować? No zależy co lubisz, tańsze ogólnie zazwyczaj mają nieco delikatniejszy smak, droższe mają więcej goryczki, ja ogólnie lubię goryczkę w herbacie. Jak ci pu-ehr smakuje to
  • Odpowiedz
  • 0
@wojtas1978:

udobruchać

sprawić, że ktoś przestaje się gniewać

Odrobinę tylko niepoprawnie bo to ja się gniewałem na tą herbatę, na początku w ogóle mi nie smakowała potem inne mi przestały smakować i się z nią przeprosiłem.
@bossgirl liściaste, aż do przed chwilą nie wiedziałem co to jest matcha
  • Odpowiedz
  • 0
@Jossarian: jezu chryste, ja sobie robię dwie pół litrowe herbaty z jednego koszyczka dziennie i mi starcza na to łyżeczka zaledwie listków. 3 miesiące na kilogram herbaty, niezły z ciebie zawodnik
  • Odpowiedz