Aktywne Wpisy

jmuhha +32
Ech przyszło mi czekać na autobus na mojej wsi
Kierowca poszedł zapalić papierosa, ale silnik chociaż zostawił, żeby się nagrzalo. Oprocz mnie jest 4 pasażerów. Do miasta powiatowego jadą, bo na 6 do roboty. Dwóch z reklamówka, jeden z plecakiem a czwarta z torebką. Tego z plecakiem znam. Był na studniówce z moją koleżanką, ale ona o nim zapomniała bo wyjechała do Egiptu.
Startujemy o 5.11. Potem pojedziemy na okoliczne wioski. Na
Kierowca poszedł zapalić papierosa, ale silnik chociaż zostawił, żeby się nagrzalo. Oprocz mnie jest 4 pasażerów. Do miasta powiatowego jadą, bo na 6 do roboty. Dwóch z reklamówka, jeden z plecakiem a czwarta z torebką. Tego z plecakiem znam. Był na studniówce z moją koleżanką, ale ona o nim zapomniała bo wyjechała do Egiptu.
Startujemy o 5.11. Potem pojedziemy na okoliczne wioski. Na

źródło: image
Pobierz
@Fekalny_okuratnik: Po prostu nie potrafisz sobie zorganizować dnia poza pracą i tyle. Inni tak żyją i są zadowoleni, tylko tobie to przeszkadza.
@Fekalny_okuratnik: Ale przecież nikt nie zmusza Ciebie do takiej pracy.
Co robisz po pracy? Chlejesz browary i oglądasz seriale albo siedzisz przed kompem? Zapewne, bo gdybyś miał kilka pasji i zainteresowań + uprawiał sport to też byś narzekał na brak czasu.
@Wiskoler_double: Błąd, nikomu to nie pasuje. Owszem, da się z tym pogodzić i prowadzić "normalne" życie, ale to tak samo jak da się prowadzić normalne życie mając jakąś chorobę przewlekłą, kalectwo czy raka. Niby po jakimś czasie przestaje się narzekać ale nie jest to wymarzona sytuacja. Jeśli lubi się swoją pracę to nie aż taki duży problem ale w innym
Dodaj do tego dziecko co oznacza ze masz czas 'wolny' od 21 i nie odpoczywasz w weekendy to dopiero zrozumiesz co to niewolnictwo.
@Fekalny_okuratnik: oczywiście że tak, oddajesz połowę czasu kiedy nie śpisz, w dodatku w najlepszym momencie doby, za jakieś g---o pieniądze żeby kupić sobie podstawowe dobra potrzebne do przeżycia.
@Fekalny_okuratnik: Tak, dlatego polecam zainteresować się ruchem FIRE (Financial Independence, Retire Early). Czasami dzień pracy rozpoczynam myśląc, że jeszcze parę lat i uda mi się wykupić wolność tak jak to mogli robić niewolnicy w dawnych czasach.
Spędzisz pracując pół życia.
Chyba oczywistym jest, że powinieneś mieć pracę, która Cię interesuje i rozwija w kierunku, który Ci odpowiada.
Jak ktoś robi inaczej to tylko pogratulować - całe życie męczarni.
Zresztą to nie przypadek, że najbardziej podziwiani są ludzie którzy z tego systemu się w jakiś sposób wybijają xD: aktorzy, influencerzy, sportowcy, miliarderzy itd.