Wpis z mikrobloga

@JoMaHaa xD u mnie może być to samo. Raz robiłam detoks warzywny to w drugim dniu o------m 7 kajzerek xD jak w jakimś amoku normalnie
@pomywacz tak. Tylko woda i może sól. Przeżyje?
@gundis24 czyli co masz na myśli? Mam zjeść kleik czy sam ryż? Bo tak karmili mnie jak miałam wyrostek i zatrzymana pertralstyke jelit czy jakoś tak
  • Odpowiedz
@julia-kuterska: a wcześniej robiłaś już dłuższe posty? Dlaczego akurat 4 dni? Z doświadczenia wiem, że takie planowanie głodówek jeszcze bardziej utrudnia ich wykonanie. Zacznij od 18-24h po prostu naturalnie kiedy czujesz się dobrze, masz zajęcie i wiesz że nie skończy się to napadem głodu.
  • Odpowiedz
@gundis24: ja też post czyli max 24h potem zjeść niewielkie ilości białka? ale jak post kończy mi się o 22-23? to też mam to jeśc czy przedłużyć do rana @Gymasturbator
No i pytanie czy można jeść jabłka na takim poście? wiem że oszustwo ale lubię i mnie zapychają i w dodatku ogólnie jak jjem jabłka w pracy to mi się słodkiego nie chce przez długi czas.
  • Odpowiedz
@SebastianEnriqueAlvarez ciężko powiedzieć, to zależy od organizmu. Przy krótkich głodówkach wychodzenie jest mniej restrykcyjne, więc można bezpiecznie jajko z kromka chleba. Przy dłuższych tylko białko. Poczytaj sobie o więźniach obozów koncentracyjnych którzy po wyzwoleniu dostawali dość dużo jedzenia.
  • Odpowiedz
@SebastianEnriqueAlvarez: po 2-3 dniach postu organizm z glukozy wchodzi na tłuszcz w organizmie, jabłka zawierają gluten/glukozę sacharozę, użyj marchwi zamiast jabłek, spowalnia uwalnianie glukozy do krwiobiegu i zapewni Ci sytość, chociaż ja bym polecił pić samą wodę i brac multiwitaminy 24h postu jest Easy dla amatorów :) Na ponad 3 dni jest troszkę inaczej, dlugo by się rozpisywac.
  • Odpowiedz
@julia-kuterska: Robiłem 1 albo 2 dniowe. W wodę z solą sie nie bawiłem, bo były dość krótkie. Nadupiałem se piwniczankę czy tam inną wysokozmineralizowaną wodę i oshee bez cukru pewnie wpadło też.
Co dają to nie wiem, ok chyba pod kątem wracania na keto po wpadce. Ja po dniu na głodóce czułem się ogólnie bardzo spoko, jakoś tak więcej energii i w ogóle. Tyle tylko, że nudne takie życie bez
  • Odpowiedz