Wpis z mikrobloga

O nie, szef Rebel Wolves powiedział, że opuścił studio CD Projekt, bo woli pracować w mniejszej ekipie i ma swoje plany do zrealizowania. Czyli wielu z was Mirków się znowu myliło, że odchodzą przez ideologię xD

https://www.eurogamer.pl/szef-rebel-wolves-wyjasnia-dlaczego-odszedl-z-cd-projektu

Wołam @mk321 bo się najbardziej ze mną o to ostatnio spierałeś tutaj

Czyli potwierdza się znowu, ludzie mają swoje plany, ambicje, chcą coś zmienić, a wasze domysły, że jak ze studia odejdą byli pracownicy (co po tylu latach musi się wydarzyć, nikt nie chce i nie musi siedzieć w jednej firmie 10-15 lat) to już studio upada przez ideologię idą się... idą robić wiadomo co.

#gry #dawnwalker #wiedzmin #cdprojektred #pcmasterrace
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@iErdo: tak, w wywiadzie na pewno by powiedział "odeszliśmy, bo jesteśmy p----------i homofobami i rasistami" ;)
Tak bardzo im potrzebny teraz czarny PR na miarę Korwina
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 1
@Rad-X tak, sugerowanie się domysłami na pewno jest najlepszą formą pozyskiwania informacji. Bo jak inaczej nazwać bajeczki, że to właśnie był powód nie mając logicznych dowodów na to. To jest ten sam poziom, co "szczepionki powodują autyzm bo tak uważają inni"
  • Odpowiedz
@iErdo: w "normalnym" IT zmieniałeś pracę co 2-3 lata i to było ok. Teraz pracowałeś z 10+ lat w różnych firmach to chcesz spróbować zrobić coś swojego tym bardziej, że znasz ludzi w branży i umiesz robić to co chcesz. Statystycznie gdy pyta się ludzi ogólnie w IT to jakieś 3/4 chce iść na swoje. Niech 1/4 nawet pójdzie na swoje to jest dobre dla branży ludzi i ogólnego rozwoju.
  • Odpowiedz
@iErdo a co innego miał powiedzieć w wywiadzie? Przecież by go zjedli.

Zresztą to jedna osoba, ktoś e jest właścicielem firmy. Odszedł, żeby założyć coś swojego i zarabiać więcej niż na etacie.

Chodzi o szarych pracowników. Czy będą pracować na etacie tu czy tu, to co tu za różnica. A jednak jakaś jest, bo masowo odeszli.
  • Odpowiedz
@iErdo: Hipoteza, że odszedł bo "lewadzdwo" to mocna odklejka ale z drugiej strony też nie wierzę w historyjkę o romantycznym poszukiwaniu wolności artystycznej. Jego odejście było w maju 2021 czyli niecałe pół roku po horrendalnie złej premierze CP2077 za którą był odpowiedzialny jako główny dyrektor gry, jednocześnie miał na sobie oskarżenia o mobbing i przymuszanie do crunchu pozwala mi myśleć, że to nie do końca był tylko jego wybór. Na
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 0
@mk321 ty tak udajesz?

nie powiedzieliby, bo wbrew fantazjom grifterów i wykopków serio nie są homofobami, o czym świadczą tęczowe flagi na ich profilach
  • Odpowiedz
  • 0
@verto10: czy ja wiem, większość zmian w branży ma miejsce po zakończonym projekcie, jak dla mnie to całkowicie normalne. Często takie osoby są nawet zakontraktowane na konkretną grę / projekt / film i muszą zostać do jego finalizacji, bo za odejście wcześniej płącą kary umowne

Ale też słusznie zauważyłeś, że on sam miał swoją małą aferę i nadzorował CP, więc tworzenie z niego upadłego anioła Cedepu i archanioła nowego polskiego
  • Odpowiedz
@iErdo:

czy ja wiem, większość zmian w branży ma miejsce po zakończonym projekcie, jak dla mnie to całkowicie normalne. Często takie osoby są nawet zakontraktowane na konkretną grę / projekt / film i muszą zostać do jego finalizacji, bo za odejście wcześniej płącą kary umowne

CP2077 miało zaplanowane jeszcze dwa dodatki, więc jak już by podpisali umowę do końca projektu to po wypuszczeniu dodatków. Wątpię żeby CPDR było przychylne na zamieszania kadrowe
  • Odpowiedz