Aktywne Wpisy
cytr0netx99 +45
#gielda dla wszystkich papierowych łap - oczywiście zasady ciągle te co na belce tagu

źródło: hodl-and-accumulate-v0-hm19igdiikoe1
Pobierz
wfyokyga +110

źródło: temp_file4590807675610399281
Pobierz
Co ja mam teraz z tym zrobić, jak ja mam ją przeprowadzić przez rozwód żeby jej to nie dobiło. Już myślałam że się od tego gowna jego jestestwa uwolniłam, terapia itp itd i znów coś o--------a.
#rodzice #zwiazki #rozwod #
Najchętniej bym ich zostawiła samych z tym cyrkiem, ale to jest trochę tak jak masz w rodzinie osobę, która jest chora i leżąca i musz ją obrócić bo będzie mieć odleżyny a sama nie jest w stanie. Tak jest właśnie z mają mama. Zero sprawczości. Zero samodzielności.
Nie zatruwała. On był agresorem a ona ofiarą. Jestem ich dzieckiem od zawsze i mieszkałam z nimi więc wiem co tam się dzieje, widziałam i słyszałam przemocowe zachowania i słowa. Wina mojej mamy było że była bierna wobec tego. Nawet nie jestem zaskoczona tym, że to sie tak skończyło raczej to było do przewidzenia. Nie wiem gdzie się zaciąga takie osoby żeby je chociaż trochę na nogi postawić, żeby nabrały
@Czikulina: przede wszystkim terapia. Z niszczenia przez narcyza się ciężko wychodzi. TO, że znalazł sobie kochankę, oznacza, że wyciągnął z Twojej mamy już wszystko, co się dało. Mama potrzebuje teraz wsparcia psychologicznego i powrotu do siebie. Ciężko się wraca do tego po 40 latach