Wpis z mikrobloga

#przegryw #antykapitalizm #zwiazki #samotnosc #zalesie #gorzkiezale

Czasem sobie myślę "Jak pięknie byłoby stworzyć appkę randkową, która naprawdę by polegała na poznawaniu kogoś?" i widzę nawet oczami wyobraźni konkurencję dla #tinder wymagającą od użytkownika opisu, który byłby weryfikowany ręcznie, która udostępnia wszystkie możliwe filtry za darmo, nie posiada algorytmu i nie chce wcisnąć Ci za wszelką cenę premium tylko po to, byś myślał, że zwiększasz nim jakkolwiek swoje szanse...

Po chwili jednak do mnie dochodzi, że by ją stworzyć potrzeba mieć kasę albo chociaż inwestorów, a by appka dobrze funkcjonowała musi mieć użytkowników, których byłoby mniej z uwagi na weryfikację opisu. Już nie mówiąc o tym, że inwestorzy by błyskawicznie odcięli finansowanie, bo appka by na siebie nie zarabiała/zarabiała za mało

Panowie, kapitalizm i zachłanne korpoludki nam zgotowały taki los
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Polishdoomer02:

Niestety, gdzie taka appka by mogła na siebie zarabiać rzeczami, które nawet na takim #tinder czy #badoo na swój sposób funkcjonują, np. mogłaby mieć limit 50 like na dzień, jak na Tinderze, którego zdjęcie nie boostowałoby konta, ale kosztowałoby takie 10 zł/msc. czy być naszpikowaną reklamami (bez przesady, że upierdliwymi) i wersja no-ads za 5 zł/msc
  • Odpowiedz
- jest skierowana dla jednej grupy, tj. katolików

@JuanPablitoSegundo_2137: Nie jest skierowana do katolików. Możesz zaznaczyć w swoim profilu, że nie chodzisz do kościoła i nikt Ciebie stamtąd nie wyrzuci. Chociaż fakt, jest tam dużo katolików lub ludzi, którzy tak siebie określają (co mam wrażenie, że nie zawsze jest zgodne z rzeczywistością)/

Z całą pewnością jest to portal dla ludzi, którzy szukają poważnych związków. Więc jak ktoś planuje sutenerstwo, szybki s--s czy
  • Odpowiedz
@wlodzimierz-liszajec:

>Nie jest skierowana do katolików. Możesz zaznaczyć w swoim profilu, że nie chodzisz do kościoła i nikt Ciebie stamtąd nie wyrzuci. Chociaż fakt, jest tam dużo katolików lub ludzi, którzy tak siebie określają (co mam wrażenie, że nie zawsze jest zgodne z rzeczywistością)/

Powiedziałbym, że jednak jest, a nawet jeśli nie do katolików to do konserwatystów, a na pewno za dużo pyta o poglądy i nastawienie co do religii/światopoglądu.
JuanPablitoSegundo_2137 - @wlodzimierz-liszajec: 
>Nie jest skierowana do katolików. ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
Powiedziałbym, że jednak jest, a nawet jeśli nie do katolików to do konserwatystów, a na pewno za dużo pyta o poglądy i nastawienie co do religii/światopoglądu. Rozumiem, że to jest ważne i jak np. ja mam wywalone na to

@JuanPablitoSegundo_2137: Generalnie, jak myślisz o poważnym związku to dobrze mieć wspólne wartości z drugą osobą. Zauważ, że nie ma obowiązku wpisywać, że jesteś konserwatystą czy kimś innym. Po prostu wpisujesz szczerze
  • Odpowiedz