Wpis z mikrobloga

• 1
@charles-terror: Ja patrzyłem na tę kwestię od innej strony, mianowicie, jeżeli osoby mające takie cechy, które wymieniłem w pytaniu, decydują się na dziecko, to tworzą człowieka, który będzie cierpiał, bo najprawdopodobniej będzie sam miał takie cechy jak u rodziców.
  • Odpowiedz
@Apocaliptorr: No dokładnie, też tak uważam. A potem taki człowiek sam się wyloguje z życia, bo słabe jednostki mają tendencje to eliminowania siebie samych, gdyż świat nie jest przyjaznym miejscem dla: chorych, niepełnosprawnych, przegranych, upośledzonych umysłowo. Brutalna prawda. Ja sam jestem intelektualnie bardzo ograniczony, niepełnosprawny i na domiar złego mam zaburzenie ze spektrum autyzmu i z autopsji mogę powiedzieć, że życie człowieka z tyloma defektami i przypadłościami jest bardzo ciężkie
  • Odpowiedz
  • 1
@Squarex0048: Mi też daleko do ideału, dlatego nie planuję mieć dzieci, nawet jeżeli znajdę kiedyś laskę. Pamiętam, jak kiedyś pracowałem na magazynie i był tam taki facet z ewidentnym deficytem intelektualnym, miał ogólnie przerąbane każdego dnia, bo trudno mu było zapamiętać konkretne instrukcje, co do którego tira pakować itd. i przez to wszyscy się na niego darli non stop. Dla mnie ta praca była ciężka, ale dało się czasami z
  • Odpowiedz
@Apocaliptorr: w naturze osobniki słabe umierają i się nie rozmnażają dalej. W świecie obecnym osobniki słabe dotujemy socjalem przez co rozmnażają się bardziej. Osobniki inteligentne pracują na siebie kończąc bez potomstwa lub z małą ich liczbą mniejszą nią zastępowalność pokolenia. Rejony bogate mają ujemną dzietność.
W perspektywie 50 lat ziści się wizja społeczeństwa ze średnią wieku 45lat dzietności na poziomie 0.6, 4miliardow Afrykańczyków i 3 miliardy hindusów
  • Odpowiedz
Czy osoby 'z kiepskimi genami' czyli brzydkie lub mało inteligentne albo i brzydkie i mało inteligentne powinny mieć prawo do rozmnażania?

@Apocaliptorr: Przede wszystkim to zazwyczaj pod hasłem ''osoba z kiepskimi genami'' kryją się zwykli aspołeczni lenie którzy szukają wymówek.
  • Odpowiedz
Przede wszystkim to zazwyczaj pod hasłem ''osoba z kiepskimi genami'' kryją się zwykli aspołeczni lenie którzy szukają wymówek.

@Cztero0404: Po raz kolejny ukazujesz swój denny poziom. Jesteś pseudointelektualistą i pieniaczem. A potem się dziwisz, że ludziom nerwy puszczają.
  • Odpowiedz
Czy osoby 'z kiepskimi genami' czyli brzydkie lub mało inteligentne albo i brzydkie i mało inteligentne powinny mieć prawo do rozmnażania?

@Apocaliptorr: gdyby tylko ładne i inteligentne laski chciały z tego prawa koryzstać (z partnerami ładnymi i rozsądnymi intelektualnie).

Gdyby taką regulację wprowadzić, dzietnosc spadlaby z 1,13 do 0,13
  • Odpowiedz