@mpaderewski mam wrażenie że widziałem już posta na ten temat, czemu założyłeś nowy?
Firmy hostingowe mają obowiązek posiadania prawidłowych danych abonenta na różne sytuacje więc jeśli podałeś tam fałszywe dane to nie dziwi mnie to nic a nic.
@mpaderewski Twoje konto zostało zawieszone po 3 tygodniach czekania, aż poprawisz/uzupełnisz dane. Prosiliśmy Cię o to kilka razy w tym czasie i wyznaczyliśmy termin do którego czekamy na uzupełnienie/poprawienie danych. Nie zrobiłeś tego i usługi zostały zawieszone. Podczas weryfikacji danych w bazie kilku klientów miało nieuzupełnione dane i poprosiliśmy ich o uzupełnienie. Jesteś jedyną osobą spośród ponad 1500 klientów, która ma zawieszone konto, ponieważ ich nie poprawiłeś/uzupełniłeś. Dalej możesz to zrobić co zajmie Ci jakieś 10
@sohost: Wyłasz dane. Czekam na zwrot zapłaconych pieniędzy. Jesteś jedynym problematycznym hostingiem, który blokuje klienta "bo tak mu się podoba" działając niezgodnie z prawem.
@sohost: I nie gadaj o nieuzupełnionych danych. Miałem je od początku uzupełnione. Nagle po pół roku firma sohost zarzuca mi, że mam nieprawidłowe dane osobowe. No to masz problem.
@mpaderewski: Przecież podaliśmy Ci dokładnie co należy poprawić w zgłoszeniu..
Dane nie są uzupełnione co możesz sprawdzić w panelu klienta. W związku z wprowadzeniem NIS2 i wymagań NASK'u pod koniec roku zaczęliśmy sprawdzać WSZYSTKICH naszych klientów dlatego otworzyliśmy zgłoszenie na Twoim koncie w celu poprawienia/uzupełnienia danych. Nie poprawiłeś danych tylko zacząłeś powoływać się na przepis RODO i konkretny punkt po którym jest
@mpaderewski: Skoro uważasz że sohost źle robi to czemu nie pójdziesz z tym do UOKIK albo do sądu? Czy może jednak się boisz że to jednak nie ty masz rację?
@MakeLifeGreatAgain: Jak dobrze rozumiem gość ma pretensję, że usługi zostały zawieszone bo podał fałszywe dane XD Jeszcze chce zwrotu pieniędzy. XDDD @mpaderewski czy coś Ci mówi Art. 286 k.k.? Przecież to co tu piszesz to idealnie wpada pod ten artykuł.
@Beard: Nie podałem fałszywych danych. Jak zwykle wykopek wie lepiej :) Idź podawaj swoje pełne dane osobowe gdzie popadnie :) Tylko potem nie płacz, że ktoś wziął na ciebie kredyt albo włamał ci się na konto elektroniczne
@MakeLifeGreatAgain: No właśnie działam w tym temacie. Najpierw trzeba było podjąć oficjalną próbę dogadania się. Jeśli to nie przynosi rezultatu to wtedy wjeżdżają reklamacje, sądy i inne prawa konsumenta :)
@mpaderewski: a zapoznałeś się Ty chociaż z regulaminem sohost?
-------- Klient zobowiązuje się do podania prawidłowych danych osobowych oraz kontaktowych podczas aktywacji usługi. Podanie niepełnych lub nieprawidłowych danych osobowych może skutkować zablokowaniem lub usunięciem serwera. -------- Ten zapis w regulaminie nie jest widzimisię firmy, ale dziś wymóg prawa wszystkich firm telekomunikacyjnych
@mpaderewski: Nasze oficjalne stanowisko zostało już wielokrotnie przedstawione. Nie podałeś swoich danych oraz adres korespondencyjnego w wyznaczonym przez nas terminie i Twoja usługa została zawieszona. Wystarczy, że podasz prawidłowe dane w zgłoszeniu, a Twoje usługi zostaną natychmiast odwieszone.
W poniedziałek będzie dostępny nasz prawnik i mógłby Ci wystosować oficjalne pismo, ale cały problem jest w tym, że dane, które nam podałeś podczas rejestracji
@Beard: Nie podałem fałszywych danych. Jak zwykle wykopek wie lepiej :) Idź podawaj swoje pełne dane osobowe gdzie popadnie :) Tylko potem nie płacz, że ktoś wziął na ciebie kredyt albo włamał ci się na konto elektroniczne
Przecież Ty sobie sam zaprzeczyłeś w jednej odpowiedzi XD „Nie podałem fałszywych danych” „Idź podawaj swoje pełne dane osobowe gdzie popadnie :)” Czyli nie podałeś pełnych danych, ale fałszywych też
wjeżdżają reklamacje, sądy i inne prawa konsumenta :)
@mpaderewski: pamiętaj tylko, że składać reklamacje może klient sohost, czyli osoba posiadająca te dane, które podałeś, bo inaczej sąd czy inny urząd powinien z urzędu zgłosić sprawę prokuratorowi. @sohost mając uzasadnione podejrzenie podania fałszywych danych również powinien złożyć odpowiednie zawiadomienie.
#hosting #domeny #wordpress #webdev #php #mysql #nodejs #promocje #sohost #email #serwery #informatyka
źródło: Screenshot 2025-01-17 at 01-18-43 Poczta w Interii
PobierzFirmy hostingowe mają obowiązek posiadania prawidłowych danych abonenta na różne sytuacje więc jeśli podałeś tam fałszywe dane to nie dziwi mnie to nic a nic.
Korzystam z ich usług od 4 lat i takiego poziomu obsługi nie uświadczyłem jeszcze nigdzie
Prosiliśmy Cię o to kilka razy w tym czasie i wyznaczyliśmy termin do którego czekamy na uzupełnienie/poprawienie danych.
Nie zrobiłeś tego i usługi zostały zawieszone.
Podczas weryfikacji danych w bazie kilku klientów miało nieuzupełnione dane i poprosiliśmy ich o uzupełnienie.
Jesteś jedyną osobą spośród ponad 1500 klientów, która ma zawieszone konto, ponieważ ich nie poprawiłeś/uzupełniłeś.
Dalej możesz to zrobić co zajmie Ci jakieś 10
Dane nie są uzupełnione co możesz sprawdzić w panelu klienta.
W związku z wprowadzeniem NIS2 i wymagań NASK'u pod koniec roku zaczęliśmy sprawdzać WSZYSTKICH naszych klientów dlatego otworzyliśmy zgłoszenie na Twoim koncie w celu poprawienia/uzupełnienia danych.
Nie poprawiłeś danych tylko zacząłeś powoływać się na przepis RODO i konkretny punkt po którym jest
Jeszcze chce zwrotu pieniędzy. XDDD
@mpaderewski czy coś Ci mówi Art. 286 k.k.?
Przecież to co tu piszesz to idealnie wpada pod ten artykuł.
--------
Klient zobowiązuje się do podania prawidłowych danych osobowych oraz kontaktowych podczas aktywacji usługi. Podanie niepełnych lub nieprawidłowych danych osobowych może skutkować zablokowaniem lub usunięciem serwera.
--------
Ten zapis w regulaminie nie jest widzimisię firmy, ale dziś wymóg prawa wszystkich firm telekomunikacyjnych
Nasze oficjalne stanowisko zostało już wielokrotnie przedstawione.
Nie podałeś swoich danych oraz adres korespondencyjnego w wyznaczonym przez nas terminie i Twoja usługa została zawieszona.
Wystarczy, że podasz prawidłowe dane w zgłoszeniu, a Twoje usługi zostaną natychmiast odwieszone.
W poniedziałek będzie dostępny nasz prawnik i mógłby Ci wystosować oficjalne pismo, ale cały problem jest w tym, że dane, które nam podałeś podczas rejestracji
Przecież Ty sobie sam zaprzeczyłeś w jednej odpowiedzi XD
„Nie podałem fałszywych danych”
„Idź podawaj swoje pełne dane osobowe gdzie popadnie :)”
Czyli nie podałeś pełnych danych, ale fałszywych też
@Beard: typowo xD
@mpaderewski: pamiętaj tylko, że składać reklamacje może klient sohost, czyli osoba posiadająca te dane, które podałeś, bo inaczej sąd czy inny urząd powinien z urzędu zgłosić sprawę prokuratorowi. @sohost mając uzasadnione podejrzenie podania fałszywych danych również powinien złożyć odpowiednie zawiadomienie.