Aktywne Wpisy

magdalena-gaska +352

CrokusYounghand +83
Aktywiści samochodzikowi lubią mówić, że ścieżki rowerowe są zbędne, bo przez większość czasu stoją puste i zamiast nich potrzeby jest po prostu jeden dodatkowy pas, żeby już zupełnie rozluźnić ruch (just one more lane, bro (╥﹏╥)). A jak jest w rzeczywistości? W sezonie wiosenno-letnim transport rowerowy, mimo podstawowej infrastruktury, jest o wiele bardziej efektywny i ekonomiczny, niż transport samochodowy. Podczas jednej zmiany świateł skrzyżowanie jest w stanie pokonać

źródło: image
Pobierz
Ja mam w domu kolbe automat nivony a i tak najlepiej mi smakuje z kawiarki.
Porównanie sensowny automat vs. warte 2x więcej ręczne akcesoria to mniej więcej jak porównanie zestawu audio za parę stów i takiego za parę tysięcy:
90% ludzi przez 90% czasu nie zauważy różnice, a 90% zauważonych różnic będzie kosmetyczne.
O ile nie chcesz się bawić stylami, smakami, etc. to bierz ekspres bez wahania. Raz ustawisz i masz spokój. Byle nie najtańsze barachło i pamiętaj, że kawę robi automatycznie, ale z
tylko że taki zestaw kosztuje spore pieniądze bo espresso to jest droga zabawa. i wcale nie chodzi o ekspres, a o młynek przede wszystkim, z czym ludzie mają zazwyczaj największy
nie wiem ile kosztują automaty, nigdy nie miałem, wydawało mi się, że za 1,5-2 już się kupi coś.
Anna albo Gaggia z Eureką Specialita albo df54 powinno się zmieścić w 4k chyba,